Zonder borst

Typische-ex-borstkankerpatiënt-ervaringen.

6-6-2015

Ik heb vandaag bijna de hele dag in het ziekenhuis doorgebracht met mijn moeder. Moe kwam ik thuis en na het avondeten ging ik lekker even uitwaaien met de hond. Joepie hier keek ik naar uit! 'Moet ik mijn jas aan of uit' vroeg ik aan mijn dochter. 'Aan, want er stond een fris windje', zei ze.

 

Tijdens mijn wandeling dacht ik 'fris windje? Ik krijg het hartstikke heet!' (Dat heb je als je met een schapenvacht-jas rond loopt. Arme beestjes hoe warm zullen die het wel niet hebben?!) Dus ik doe mijn jas uit en loop lekker verder. Na een poosje schrik ik me ineens wild. Help ik heb mijn borstprothese uitgedaan voor ik van huis ging, ik loop eenborstig rond!! Phoeh gelukkig ben ik niemand tegen gekomen! Die BH knelt altijd eind van de dag. Ik had me nog wel zo voorgenomen om mijn jas daarom aan te houden voor ik van huis vertrok. 
Dit zijn nou van die typische ex-borstkankerpatiënt-ervaringen die deel zijn gaan uitmaken van mijn leven. Tegenstrijdig beschamend en hilarisch tegelijk, om de woorden van Gerard Joling te gebruiken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0