Zonder borst

Typische-ex-borstkankerpatiënt-ervaringen.

6-6-2015

Ik heb vandaag bijna de hele dag in het ziekenhuis doorgebracht met mijn moeder. Moe kwam ik thuis en na het avondeten ging ik lekker even uitwaaien met de hond. Joepie hier keek ik naar uit! 'Moet ik mijn jas aan of uit' vroeg ik aan mijn dochter. 'Aan, want er stond een fris windje', zei ze.

 

Tijdens mijn wandeling dacht ik 'fris windje? Ik krijg het hartstikke heet!' (Dat heb je als je met een schapenvacht-jas rond loopt. Arme beestjes hoe warm zullen die het wel niet hebben?!) Dus ik doe mijn jas uit en loop lekker verder. Na een poosje schrik ik me ineens wild. Help ik heb mijn borstprothese uitgedaan voor ik van huis ging, ik loop eenborstig rond!! Phoeh gelukkig ben ik niemand tegen gekomen! Die BH knelt altijd eind van de dag. Ik had me nog wel zo voorgenomen om mijn jas daarom aan te houden voor ik van huis vertrok. 
Dit zijn nou van die typische ex-borstkankerpatiënt-ervaringen die deel zijn gaan uitmaken van mijn leven. Tegenstrijdig beschamend en hilarisch tegelijk, om de woorden van Gerard Joling te gebruiken.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Ryanne (maandag, 17 juni 2019 20:26)

  Hallo,

  Ik heb een aardige tijd (3-4 weken) last vAn 1 borst die voelt alsof hij geschaafd is of iets ....gaat maar niet over...bah.

  Weet niet of ik de dokter moet bellen of dat het iets is met itp (tekort aan bloedplaatjes) waar ik ook mee rond loop en opzich goed te doen is...op de blauwe plekken en puntjes na...

  Maar nu gevoelig in 1 borst, alsof er hard aan getrokken is of ik me geschaafd heb...na twee weken begin ik me meer zorgen te maken. Is dit normaal....is het normaal voor..naja normale vrouwen.,is het iets itp gerelateerd...wat the mm is het?...

  Morgen dan toch maar de huisarts bellen denk ik..want wat ik ook lees een gevoel dat twee weken aanhoud etc is denk ik niet goed

 • #2

  MijnCreatieveBrein Viviënne (maandag, 17 juni 2019 22:21)

  Hallo Ryanne, dank je voor je reactie. Vervelend dat je zo'n last van je borst hebt. Het lijkt me zeker een goed plan dat je de huisarts gaat bellen zodat hij kan beoordelen wat het is of je door kan verwijzen naar bijvoorbeeld een specialist. Rondlopen met twijfels/zorgen is ook niet goed voor je. Ik wens je veel sterkte en hopelijk komt het goed.
  Liefs, Viviënne