· 

Ach zielige (ex)kankerpatiënt toch

Als mensen met een zielig gezicht naar me kijken, geeft mij dat geen prettig gevoel.

Ik was in Hunkemöller en toen vroeg de verkoopster me of ik daar weleens een BH koop, want ze was druk in de weer met een enquête. 'Nee niet meer' zei ik en zo kwamen we op het onderwerp borstkanker. Toen ik naar huis fietste ging het gesprek door mijn hoofd en wat ik zo opvallend vond was dat haar gezicht vol medelijden naar me keek tijdens het gesprek. Ik noem ze de 'ach-jij-zielige-kankerpatiënt-gezichten', ik heb ze zo vaak gezien! Zo lief bedoeld natuurlijk, mensen hebben het zelf niet altijd door. Maar dan gaan mijn alarmbellen rinkelen, alsof er iets heel ernstigs aan de hand is met me. Het herinnert me aan toen ik de diagnose van de chirurg kreeg, zijn gezicht sprak boekdelen. Zo heb ik ze zo vaak gezien inmiddels, ook van de vele andere hulpverleners die zich om mij bekommerden in die tijd en nu nog trouwens. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0