Alles en iedereen is met elkaar verbonden

 

Ik liep met de honden buiten toen er een vrouw met haar hond aan kwam lopen, uit een straatje van links. We kennen elkaar, we wonen op hetzelfde pleintje. Het zou logisch geweest zijn als ik linksaf het pad op zou lopen waar zij uit kwam om naar mijn huis te gaan. Maar ik besloot om nog iets verder te lopen, ik wilde rechtdoor. Zij wilde dezelfde kant op als ik zag ik alleen stond ze nog even te wachten met haar grote hond die ze bijna niet in toom kon houden totdat wij voorbij waren. We lieten de honden even aan elkaar snuffelen en toen zei ik dat ik dezelfde kant op wilde lopen als haar en vroeg ik of dat voor haar lastig was (met haar sterke hond die vast hard zou gaan trekken). 'Nee hoor', zei ze dus ik liep verder. Later keek ik achterom en zag ik dat ze toch besloten had de andere kant op te lopen. Onbedoeld had ik invloed op haar route die ze van plan was te lopen.En als je dan verder nadenkt kwam ook zij  weer dingen op haar pad tegen die weer invloed op andere dingen zouden hebben.

 

We maken vele keuzes per dag, sommige zijn belangrijk en andere onbelangrijk. Maar elke keuze heeft altijd een gevolg. Vaak sta je er niet eens bij stil! Daarom is het juist soms wel goed om er even bij stil te staan. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0