· 

Ontspannend(er) leven

Even een stapje terug. 💞🌻
Soms denk ik weleens mensen ontspan een beetje. Het lijkt wel of er een run is ontstaan deze Corona tijd (en ervoor trouwens ookal) op het maken van video's op en buiten Facebook, je kunt ze life bekijken of achteraf, ze gratis bekijken of ervoor betalen. Ik begrijp het wel, natuurlijk mensen willen hun business door laten gaan en zoeken manieren om de mensen te bereiken, misschien vervelen mensen zich en zoeken een leuke nieuwe uitdaging en proberen en promoten via deze weg, maar er is vooral een hoop reclame. Soms heb je het nieteens door dat het reclame is. We moeten beter en/of meer of anders, beter en meer, beter en meer.... Helemaal leuk maar ik merk dat ik soms ook denk 'ho stop niet weer een video (livestream)'. Ik sluit me er een beetje voor af merk ik, ik kijk wel maar mondjesmaat.

Corona laat juist zien dat we niet altijd alles in de hand hebben en maakbaar is. Mensen worden zich hier nu meer bewust van, maar toch ook weer niet lijkt het. Ik bedenk me dat het leven toch wel gewoon doorgaat. Kinderen en het gras groeien onder onze neus door elk moment van de dag en we zien het niet, totdat je ineens bedenkt 'hé wat is het gegroeid 'opeens'! Ook onze geest groeit ongemerkt door, we gaan anders tegen het leven aankijken. Je kan juist ook gelukkig zijn met rust en dingen met aandacht doen buiten het computer/ telefoonscherm om, want dáár IS het leven, nu hier op dit moment, in en bij jezelf en nergens anders. Rust, niet altijd willen 'moeten' maar gewoon ZIJN, genieten en mee bewegen met de stroom van het leven. Lukt er op dit moment iets niet, relax, het leven gaat vanzelf. Altijd. Het komt goed, zo niet dan toch. Ik google wat en stuit op een leuk stukje uit de Happyness. Hier wordt ik blij van en misschien jij ook wel.

 

 

Uit de Happynez:
Het idee dat het leven zich spontaan en vanzelf ontrolt is zo’n beetje het engste wat we ons kunnen voorstellen. Maar volgens Marnix hoeft dat helemaal niet zo erg te zijn: als we ons hieraan overgeven dan kunnen we langzaam leren om open en ontspannen in het leven te staan.

Het leven gaat vanzelf. Altijd.

Je wordt verliefd en weet niet waarom. Je wordt ziek zonder dat je dat wilde. Je haar groeit, je hart klopt, cellen vernieuwen continu, en je lever en nieren ontgiften en reinigen. Vanzelf. De zon schijnt of het regent. En ook of je die baan wel of niet krijgt hangt af van talent (heb je wel of niet), opleiding (volgde je wel of niet) en de gunfactor van de personeelsfunctionaris.

Je ogen kijken vanzelf (probeer maar ‘ns met open ogen níet te kijken). Je oren luisteren zonder enige bewuste inspanning. En zelfs als jij vijf minuten met ingehouden adem op de bank bewust niks zit te doen, stroomt het bloed nog steeds (vanzelf) door je lijf, vliegen buiten (vanzelf) de vogels voorbij, en begint het (vanzelf) te regenen.

Allemaal niet te ontkennen. Desalniettemin denken we vaak dat we over heel veel dingen de baas zijn, en dat we kunnen veranderen wat we maar wíllen veranderen. Het is in feite het grootste misverstand dat er bestaat, en we kunnen het onmogelijk loslaten. Waarom? Omdat het ons doodsbang maakt. Het idee dat het leven zich spontaan en vanzelf ontrolt is zo’n beetje het engste wat we ons kunnen voorstellen: geen controle! Terwijl het in feite juist super spannend en boeiend is, want avontuurlijker kun je het niet krijgen.

Ik denk dat veel mensen verlangen naar die eenvoud en eenheid van de eerste jaren. Daarom zijn seks en drugs ook zo lekker: je geeft je over op een manier die je normaal niet meer durft. Daarom is de flow die ontstaat tijdens intensief schrijven, hardlopen, muziek maken of balletdansen ook zo heerlijk: je kunt je er compleet in verliezen, en bent niet meer bezig met jouw positie ten opzichte van anderen, met het verleden of de toekomst. Je bént, en dat is een zeldzaamheid. Helemáál met onze non-stop drukke hoofden. Lees meer hierover in Happynez

Reactie schrijven

Commentaren: 0