· 

Zijn gedachten betrouwbaar?

Wat het bijzondere vogeltje te vertellen heeft ... 

Potverdorie... de weegschaal gaf weer teleurstellend bericht vanochtend, liep zij te mopperen over haar extra Coronakilo's die er niet af willen... en ondertussen besmeerde ze twee bruine boterhammen met boter en chocopasta. Of dat nou zo verstandig was? Wel lekker! 'Zij' ben ik natuurlijk zelf😉. Opeens moest ik denken aan vrouwen die ik heb horen zeggen dat ze dik worden van de lucht. Ik begin het haast ook te geloven zo weinig kan ik nog (extra) eten/snoepen naar mijn idee. Maarja, wat is een idee? Gedachten kunnen onbetrouwbaar zijn en doen je soms graag andere dingen geloven dan wat de werkelijkheid is.

 

Zo ook vanochtend toen ik mijn mobieltje kwijt was. Hoe kón dat toch? Ik had tig keer in mijn herinneringscellen gekeken: ik kon me nog helder voor de geest halen dat ik hem gisterenavond op mijn oplader gelegd had, ik was er nog speciaal voor naar beneden gelopen. Dus ik moest het wel bewust gedaan hebben of was het dan toch de dag ervoor? Ik het hele huis doorzoeken en mezelf bellen (wat niet veel zin had want ik heb het geluid altijd uit staan), ik heb er nog een kind voor wakker gemaakt zelfs, want misschien was zij er toch nog even mee aan de haal gegaan gisterenavond? Al herinnerde ik me ook dat we tegelijk naar bed gingen. Of zou mijn andere dochter gedacht hebben dat het haar telefoon was? Wat helemaal niet kon, want die lijkt in de verste verte met haar gebroken scherm niet op de mijne, toch ging dit allemaal door mijn gedachten, totdat ik hem op tafel zag liggen... Oja, tien minuten geleden (!) nog was ik het geluid van een vogel aan het opnemen!

 

Waarom vraag je je misschien af? Toevallig had ik hierover een stukje geschreven op MijnCreatieveBrein Facebook pagina. Want twee dagen geleden vroeg in de ochtend hoorde ik een wel heel bijzondere vogel fluiten. Hij floot zoals ik nog nóóit een vogel gehoord had, het leek wel of de telefoon overging. Vol verwondering stond ik ernaar te luisteren in de badkamer. Daarna was het een poos stil. Op een gegeven moment ging de huistelefoon en liep ik met een knoop in mijn maag ernaartoe onze slaapkamer in, want als er iemand zo vroeg belt dan is er iets ergs aan de hand (het beeld was al geschapen). Maar in onze slaapkamer was het muisstil. Ik vroeg aan mijn man of hij de telefoon opgenomen had of gehoord. 'Nee' was zijn antwoord en toen wist ik genoeg het was die vogel weer, ik had mezelf voor de gek gehouden! Ik had me voorgenomen de dagen erna alert te blijven want ik wilde hem nog een keer horen fluiten en dan het liefst zijn geluid opnemen. Ik dacht nog dat gaat niet lukken, want dit was wel zo bijzonder, dit geluid had ik nog nooit eerder gehoord. Laat ik hem vanochtend toch weer horen! Maar het 'viel al een klein beetje tegen', want dit geluid herkende ik gewoon... bleek het het gezang van een 'gewoon' koosmeesje te zijn. Toch kon ik me voorstellen dat ik het voor de telefoon aangehoord had 😅, ik heb mezelf dus niet teleurgesteld (wat op zich alweer een onzinnige gedachte is). Maar dat is wat gedachten met je doen, ze vertellen je graag de hele dag verhalen en dat kan heel leuk zijn om je bewust van te zijn, zo kan je er een leuk boekje over schrijven, in dit geval werd dat een blog (en of hij leuk is dat weet ik niet, dat moet je zelf beoordelen). Daarom zeggen ze dat je naar je zuivere gevoel moet luisteren, je intuïtie, want dat klopt altijd.

 

Gisteren sprak ik iemand en we hadden het over Corona, ze vertelde dat haar kennis Corona gehad had en het vergeleek met dementie, ze had er echt last van. Ik zou het niet geloofd hebben als ik bovenstaande niet gelezen had 🤣. Gelukkig ben ik recent goed van Corona hersteld, althans dat geloof ik. Alles is mogelijk zolang je er maar in gelooft! Over geloven gesproken, zou je geloven als je nu naar buiten kijkt dat heel Nederland een paar dagen geleden nog wit was, het -8 graden celcius vroor en dat je kon schaatsen? Ik heb vanochtend een laatste stukje bewijs verzameld voor diegene die daaraan twijfelen, tenminste... als je me gelooft😄

Reactie schrijven

Commentaren: 0