Boodschap uit de natuur

Wat de natuur ons te vertellen heeft

 

 

 

 

 

Als ik door de natuur wandel dan trekt soms iets mijn aandacht. Als ik hiernaar kijk en luister dan krijg ik meestal een boodschap door. Deze vind je terug in onderstaande blogs.

 

 

 

 

 


Transformatieproces

Als ik door de natuur wandel en me iets opvalt en ik kijk en luister hiernaar dan krijg ik een boodschap door. 

Wat Stekeltje ons te vertellen heeft...

Ik droomde ik dat we op het vliegveld waren en lang moesten wachten op onze vlucht. Toen we werden opgeroepen rende ik samen met iemand anders naar de gate door de lange gang. Opeens lag er een lang spoor aan best veel bloed die, hoe verder we kwamen, minder werd. Gatsie wat vonden we dat vies bespraken we al rennend ernaast. Ik hoopte er niet in te vallen en wat gebeurde er? Juist, ik viel er wel in en zaten mijn kleren onder de bloedvlekken. Toen ik stond te douchen bedacht ik me wat de betekenis van deze droom zou kunnen zijn. Nu zit ik al een hele poos in een proces met levensvragen , zoals 'Wat kom ik doen op aarde? Waar ben ik goed in? Waar haal ik voldoening uit, waar krijg ik energie van en waarvan niet? Welke taak om anderen te helpen ligt er op me te wachten?' Allemaal komen we op aarde met onze kwaliteiten/gaven en die hebben we niet voor niks. Is het op creatief vlak, workshops of coaching vlak of beiden? Langzaam wordt het voor mezelf zichtbaarder, voelbaar. Misschien dat anderen het allang zien, maar je eigen kwaliteiten (en valkuilen) vind je meestal zo gewoon dat het je zelf niet altijd direct opvalt. Op snelheid in dit proces heb ik geen grip merk ik, het proces gaat gestaag en langzaam door (vandaar dat er zoveel slakken op mijn pad komen?).

 

Ik voel steeds beter wat wel en niet bij mij hoort, wat wel of niet goed voelt. Een mooie metafoor:  het is als een rups die door zijn kokon moet om uiteindelijk als vlinder weg te kunnen vliegen. Niemand kan hem helpen hij moet het zelf doen, want anders komt hij mank uit zijn proces en kan hij niet meer vliegen. We kunnen cursussen volgen, je kan je een slag in de rondte lezen (wat juist goed is, ik raad je aan zoek handvatten om verder te komen) maar uiteindelijk moet je het toch zelf doen. En opeens werd mijn droom me duidelijk toen ik aan de rups dacht! Ik wilde natuurlijk niet in die plas bloed vallen en toch gebeurde het, iets trok me tóch aan om erin te gaan liggen en om die pijn (onbewust) te willen voelen. Niet omdat ik pijn wilde voelen natuurlijk maar die is nodig om door het proces te gaan. Als je niks voelt gebeurt er niks. Voorbeeld: je eet teveel en de kilo's vliegen eraan. Dan kom je op een punt dat je zo baalt en zegt 'nú is het genoeg, ik ga afvallen'. Die pijn is nodig geweest om in aktie te komen. Terwijl je meer at wist je donders goed dat het niet gezond voor je was (of je deed het onbewust, als een struisvogel je kop in het zand steken en denken dat je van de lucht dik wordt*) maar toch ging je door, op zoek naar je grens, jezelf (onbewust) pijnigen, waarschijnlijk om vervelende gevoelens te onderdrukken. Het zijn héle subtiele signalen. Daarom is het goed om regelmatig stil te staan bij jezelf en de rust op te zoeken, omdat de signalen subtiel kunnen zijn en ze er zijn omdat ze een boodschap in zich bergen. Zit je niet lekker in je vel en komt dat nare gevoel telkens terug? Dat is een signaal die je wil vertellen dat je iets moet veranderen. Het wil dat je kijkt waar het aan schort en dan een pad inslaan waarbij je je wel prettig voelt. Zoals pijn op de borst een signaal is dat je de dokter moet bellen om te kijken wat er aan de hand is om erger (een hartaanval) te voorkomen. Ook hier is weer de pijn aanwezig om uiteindelijk in aktie te komen. Zie je dat iets wat niet prettig voelt en wel prettig voelt bij elkaar horen? Zonder het een bestaat het ander niet, zonder licht geen donker, samen is dat heelheid/heel zijn, het hoort allebei bij het leven. Bewustworden = helen. Daarom mag je pijn óók omarmen, laat het er zijn. Je mag het vervelend vinden maar weet dat het er altijd met een doel is en welke reden is aan jou om dat uit te zoeken. En misschien kom je er (nog) niet achter dan is dat ook goed, dat moet dan ook zo zijn. Het leven/de bron/God is wijs en weet precies wat het doet, het is wat het is, het gaat zoals het gaat/moet gaan daarom bestaat er geen foute keuze. Dit vind ik ook nog een leuk voorbeeld, misschien herken je dit: je staat voor je keukenkastje en trekt die open en er valt een glas uit. De ene keer ben je vliegensvlug en vang je hem op en de andere keer sta je erbij te kijken, je ziet het gebeuren en tóch vang je hem niet op. Dat gevoel is ook heel subtiel aanwezig als je erop let, want waarom ving je hem niet gewoon op? Het heeft met je bewustzijn te maken, op een of andere manier ben je je dan net niet genoeg bewust/wakker om in aktie te komen. 

 

Nou wil het 'toeval' dat ik een maand geleden een foto van deze rups heb genomen, ik heb hem Stekeltje genoemd (ik vind het blijkbaar leuk namen te verzinnen), en ik er een verhaaltje bij had geschreven over dat wij mensen net als de rups ook een transformatieproces doormaken, een reis de diepte in in onszelf . Dit had ik geschreven op MijnCreatieveBrein maar ik kon mijn blog maar niet posten, iets weerhield me ervan. Het verhaal voelde niet zuiver, er was iets maar ik wist niet wat. Het verhaal kwam niet uit mezelf maar van internet. Nu ik bovenstaande geschreven heb wist ik opeens dit is waar Stekeltje op zat te wachten! (Ik heb ook een kort gedicht over hem geschreven.) Dit  verhaal moest erbij verteld worden en niet dat andere. Alles valt op zijn plek. En dat is het mooie van het leven, er gebeuren af en toe dingen waar we ongelukkig van worden maar uiteindelijk valt het wel weer op zijn plek, zeker als je er aandacht aan geeft en je de boodschappen erachter gaat onderzoeken en begrijpen én voelen (opnieuw beleven), dan komt er bewustzijn en daarna verdwijnt het nare gevoel vanzelf.

 

* Over dik zijn/worden: uitzonderingen daar gelaten


De ziel kent geen leeftijd (Thomas Moore)

0 Berichten

Papegaai land op zijn stok

Wat Papegaai ons te vertellen heeft

Deze papegaai kwam aanvliegen uit een verfvlek. En hij leerde me dat je papegaai schrijft en niet papagaai.

 

Maak je geen zorgen over een vlek (verf in dit geval) op papier er valt altijd iets van te maken! Zo is het ook met onze problemen, het ligt er maar aan van welke kant je het bekijkt en wat je ermee doet.
Vlekken lossen op in de wasmachine, ook problemen kunnen opgelost worden als je ermee aan de slag gaat en ze onderzoekt.
Deze papegaai heeft zijn stekkie gevonden en ook jij hebt een plek waar je altijd veilig thuis kan komen/zijn, sluit je ogen maar en je bent er al.
0 Berichten

Appel slakken

Wat deze slakken ons te vertellen hebben

Een prachtige foto van twee slakken in een appel, een waar vreet festijn. Maar wist je dat er ook appelslakken bestaan? Het is een tropische zoetwaterslak en een van de meest kleurrijke die je ook kan houden in aquariums. In veel aquariumwinkels is hij wel te vinden. Ze gedijen het best bij 21-25 graden celsius. De meest voorkomende appelslakken zijn geel, groen, wit en blauw. In het wild kunnen ze wel tot 20 cm groeien. Het zijn sterke dieren die ook goed tegen vervuild water kunnen. Hij eet voedselresten, dode planten, algen, eieren van andere slakken en van vissen. Het gat dat je bij een slak aan de zijkant ziet daardoor ademt hij, ook scheidt hij daar zijn ontlasting uit. Wanneer een appelslak zich niet lekker voelt of aangevallen wordt door een vis kan hij zich wel dagen lang opsluiten in zijn slakkenhuis. Om erachter te komen of een slak dood is kan je aan hem ruiken, als hij erg stinkt is de kans groot dat hij niet meer leeft. Bij twijfel leg je hem in een apart bakje met wat aquariumwater en onthoud waar je hem hebt neergelegd. Als hij niet verhuisd in de komende dagen dan weet je genoeg. 

0 Berichten

Vogel-kers

 

 

Dit zijn vruchten van de Prunus Serotina boom oftewel de Amerikaans vogelkers. Het is een voedselboom voor vogels en een waardboom voor vlinders. Wat is een waardboom (of waardplant)? Vlinders leggen hun eitjes op deze boom en de rupsen leven op en van deze boom. Soms zetten vlinders hun eitjes niet op de boom maar in de buurt van de waardboom af, zodat de rupsen er zelf naar op zoek kunnen. 

0 Berichten

Slakken gevaarlijk voor honden

Wat deze slak ons wil vertellen...

Ik zag 'onze' leuke tuinslak weer schuifelen. Vorige keer toen ik hem bestudeerde zat hij op onze gieter. Wat mijn aandacht trok was zijn bergje ontlasting wat hij mee droeg. Ik dacht wat zit daar allemaal in? Ik zag wat groens (van blaadjes natuurlijk), witte stukjes en zand leek het wel. Daarom maak ik graag foto's, die kan ik uitvergroten en het meer in detail bekijken. Ik dacht 'oh dat is leuk voor op Facebook' maar toen ik het alleen al aan een van mijn dochters vertelde werd ze er onpasselijk van, vreselijk vies vond ze het. Ze wilde mijn verhaal nieteens horen. Daar had ik niet bij stil gestaan, ik kan het wel fascinerend vinden maar dat geldt niet voor iedereen natuurlijk.. (was ik even vergeten). Dus nu heb ik dit verhaal toch een beetje kunnen delen maar die foto zal ik jullie besparen.
Zoals ik al schreef zag ik deze slak weer (althans hij leek erop), ongeveer op dezelfde plek als vorige keer. Toen kwam onze hond aanlopen en die eet bijna alles. Hij is altijd te verleiden met een voertje, je kan hem ervoor wakker maken😄. Nu was ik benieuwd wat hij met deze slak ging doen. Hij liep er naartoe en rook er even aan en toen dacht hij wegwezen niks voor mij. Nu zijn er honden die weleens een slak eten. Slakken (en kikkers) zijn gevaarlijk voor je hond (en kat), want ze kunnen levensgevaarlijke parasieten bevatten zoals bijvoorbeeld de Franse Hartworm, ook hun slijm kan besmettelijk zijn. In het hart en longslagader van de hond ontwikkelen de eitjes van deze parasiet zich tot worm. Die hoest de hond op en slikt het dan meestal weer door. En kan je hond via zijn ontlasting ook andere honden besmetten. Duzzzz zie je dat je hond een slak opeet, vooral geen paniek, maar ontworm hem zo snel mogelijk en bespreek het even met je dierenarts. High 🐾

0 Berichten

Beeldtaal

Wat deze bloemen ons te vertellen hebben...

Ik kwam een acht tegen in onze tuin. En zo ging ik op zoek naar de symboliek achter dit getal. Beeldtaal betekent vaak meer dan woorden. Beeldtaal is een taalachtige constructie en maakt communicatie mogelijk, beelden geven boodschappen door.  Getallen zijn kosmische energieën. Elk getal heeft een unieke trilling die invloed heeft op iedereen die daar verbinding mee maakt. In de numerologie draait alles om getallen en ons leven. Er gaat dus een hele wereld schuil achter getallen, een wereld van mystiek, kennis en wijsheid. Carl Gustav Jung heeft wetenschappelijk aangetoond dat het onbewuste zich uitdrukt in beelden en symbolen die het bewustzijn niet van tevoren hoeft te leren, maar die spontaan uit het onbewuste naar boven kunnen komen. Symboliek kunnen we zien als de beeldtaal van het onbewuste. 

 

Het getal acht staat o.a. symbool voor het opnieuw beginnen op een hoger niveau of voor de weg naar een betere wereld. Voor evenwicht, geluk, ontwaken, bewustwording, rechtvaardigheid en vernieuwing. 

 

Je kijkt naar bloemen

en voor je het weet

gaat er een wereld 

voor je open!

Bloemen -> Verbena

0 Berichten

Creatief met zadenomhulsels Prinsessenboom

Wat deze zaden ons te vertellen hebben...

DIY (do it yourself): Ga de natuur in en maak wat foto's. Kijk wat je erin ziet en maak daar een fotokopie van en ga ermee aan de slag of teken het na. Niet vooral niet teveel na, laat het ontstaan, dan ontstaan de mooiste creaties!

 

Deze omhulsels vond ik op straat en zijn gevallen uit de Keizersboom (Anna Paulownaboom), deze komt van oorsprong uit China. Anna Paulowna was de echtgenote van Willem II. Ookwel Prinsessenboom genoemd. Het hout wordt gebruikt voor meubels en muziekinstrumenten en in de bouw. In China werd er bij de geboorte van een meisje een boom geplant, als ze ging trouwen wrden er uit het hout van de gekapte boom voorwerpen gesneden die konden dienen als bruidsschat. Meer leuke weetjes hierover vind je op InfoNu

0 Berichten

Slak

Wat deze slak ons te vertellen heeft...

 

Het regent en het is direct slakken spitsuur. Ik kwam deze prachtige opgerolde slak tegen! Slakken kunnen snel uitdrogen. Je planten water geven doe je niet alleen voor je planten, er zijn ook veel beestjes die je er een plezier mee doet🐌

0 Berichten

Vuurwantsen

Wat deze vuurwantsen ons leren...

Wikipedia: 'Vuurwantsen komen vaak in groepen voor'. Nou dit dus! Ik wist niet wat ik zag, er ging een vuurwantsenwereld voor me open. Deze beestjes zijn niet gevaarlijk, het eet graag afgevallen blad en dode insecten. Zo helpen ze je met het opruimen van je tuin.

0 Berichten

Mop over slakken

Wat deze vrolijkerd ons te vertellen heeft...

 

 

 

Waarom laat een slak een slijmspoor achter?
Dan kan hij de weg terug naar huis vinden🤣

 

0 Berichten

Koffiedik kijken

Wat koffie ons te vertellen heeft...

 

Koffiedik kijken.... het wordt vandaag zonnig warm weer. (Als je dit later leest: het was al warm en zonnig.) 

 

Toen ik dieper in het 'glaasje' keek werd ik aangekeken door een dier. Welk dier? Dat laat ik over aan jou verbeelding. Iedereen ziet weer wat anders🙃ddd

0 Berichten

Hommel de bommel

Wat deze hommel ons te vertellen heeft...

Kijk hem lekker hangen! Het valt me op dat sommige (aard)hommels rustig zijn, want ik ben er al meerdere stil zittend op een bloem, de stoep en in dit geval hangend aan een tak in onze tuin tegengekomen. Dus een ideaal fotomomentje!..... de hommel is inmiddels gevlogen.

 

Denk je dat je diep de natuur in moet om zulke foto's te kunnen maken? Nee hoor, ze zijn gewoon in je achtertuin of buurt te vinden. Ik heb deze foto gewoon met mijn mobieltje genomen.

 

 

 

 

Ken je de drophoning /keelgelei al? Verzachtend bij keelpijn en gewoon lekker om van te snoepen. Ingrediënten: honging, drop, kaneel, kurkuma, anijs, munt, eucalyptus en harsoliën. Ik kocht het bij Honingonline, dit is een leuke (lekkere) website die ik je kan aanbevelen.

0 Berichten

Creatief met hommels

Wat de hommel ons te vertellen heeft...

De hommels houden me bezig. Deze armband en oorbellen zijn ook af inmiddels. Ik maak sieraden en verkoop ze in mijn webshop van ArmbandenArt. Ik ben zelf ook een bezig en veelzijdig bijtje🐝 Mijn sieradenlijn gaat steeds meer de kant van de natuur op en hier word ik zo BLIJ van. Ik ben echt blij met de dingen waarmee ik bezig ben❣️Soms wil je dat weleens van de daken schreeuwen, herken je dat? Zo’n momentje heb ik nu dus 🤣 

 

Wat wil jij van de daken schreeuwen? DOE HET 💝

Sieraden ArmbandenArt 

0 Berichten

DIY Creatief met vogelpoep

Wat vogelpoep ons te vertellen heeft...

Even lekker ontspannen (bezig) zijn in de natuur, alleen of met kinderen. Er valt heel wat te beleven, als je je ervoor openstelt! Hoe je dat doet lees je hier. 

Vogelpoep ieieieiewww vies!! Welnee, denk 'out of the box' en ontdek een wereld aan vormen en kleuren in de natuur! Is het je weleens opgevallen dat vogelpoep in allerlei vormen en kleuren op straat ligt? Als je ernaar gaat kijken dan zie je waarschijnlijk figuren verschijnen. 

En als dat niet direct het geval is blijf dan wat langer staan kijken of bekijk het vanaf de andere kant. Zie je echt niks, loop dan gewoon verder totdat je iets anders opvalt. Vind je vogelpoep vies doe dan net of het een klodder verf is. Hou je hersens gewoon voor de gek, dat werkt echt. Ook in steentjes, stokjes, blaadjes, schelpjes, waterplassen of mos tussen stoeptegels schuilt een fantasiewereld, zoals figuren, monsters, dieren, elfjes, gebruiksvoorwerpen. Laat je fantasie op de loop gaan en er gebeurt ook iets moois bij je van binnen, want er zal weer een wereld voor je opengaan, mits je je ervoor openstelt. Maak je vooral geen zorgen, je hoeft geen creatief type te zijn, je hoeft er alleen maar tijd voor te nemen.

Of ga met kinderen op pad en maak er een sprookjesachtig of spannend spel van, een verhaal, dat vinden ze vast hartstikke leuk. Laat ze dat verhaal opschrijven, een tekening maken, fotograferen of een collage maken door hun vondsten op papier te plakken. Je bent zo een poosje zoet, gezellig en gratis. Vergeet er vooral ook zelf niet van te genieten, het is een ontspannen bezigheid met verrassende uitkomsten. En het kleine kind in je wordt weer wakker, lekker onbezorgd bezig zijn, genieten van wat de natuur te bieden heeft. Als een stemmetje in je hoofd tegen je zegt 'ik heb wel wat beters te doen', 'wat kinderachtig' of  'zoiets raars als naar (vogel)poep staan kijken ga ik toch niet doen?' vraag jezelf dan af of dat ook echt zo is? Heb je echt wat beters te doen dan ontspanning zoeken? Is kinderachtig bezig zijn onvolwassen? Is (vogel)poep vies? (Het is immers gewoon onverteerd eten.) Ontspannen en buiten bezig zijn is goed voor elk mens, je connect met de natuur en je geest voelt zich vrij. Regelmatig wil ons brein ook even 'niets' en van daaruit ontstaan ook weer mooie ideeën, ingevingen of alleen al een ontspannen lijf en zeg nou zelf dat is toch heerlijk? Het gaat uiteindelijk niet over een mooi resultaat krijgen, wat wel leuk is natuurlijk, maar vooral over het proces. Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat er uit jouw of jullie zoektocht is ontstaan. 

Natuur is geen recreatie, natuur dat zijn wij

Vogel flatsen

Een stukje hout vanaf verschillende kanten bekeken

meer lezen 0 Berichten

Margrietjes in het gras

Wat margrietjes ons te vertellen hebben...

 

Ik verwonderde me vanochtend weer over de vele bloemknopjes in het gras. Adembenemend mooi. Ze vielen haast niet op omdat ze nog in de knop zaten. Dag in dag uit mogen we hiervan genieten! En gaan ze open-dicht-open-dicht.

Ochtend, de margrietjes slapen, de zon breekt door, langzaam openen zich de blaadjes, dan valt het de mens op, er staat een witte zee van bloemen in het gras. De avond valt, de bloempjes sluiten zich weer, totdat er weer een nieuwe dag aanbreekt.

1 Berichten

Houden slakken van plastic?

Wat deze slakken ons te vertellen hebben...

Vanochtend viel mijn oog op twee slakken in onze achtertuin, in een hoekje waar ik rotzooi dump. Ze zaten op een plastic stang en ik vroeg me af waarom ze nou juist daarop zitten en niet op een plant, dat lijkt mij toch lekkerder en zeker gezonder. Waarschijnlijk zijn ze nieuwsgierig, zit er aan plastic een lekker luchtje of het is lekker zacht. Zouden ze zo giftige stoffen binnen krijgen?,  vraag ik me af.

 

Slakken intigreren me. Je kan ze leuk vinden of juist niet, omdat ze natuurlijk ook je plantjes kaal kunnen eten. Vooral Petunia's zijn hun favoriet. Je kan hiervoor slakkengif kopen maar het is natuurlijk mileuvriendelijker als je andere plantjes koopt, want er zijn genoeg tuinplanten waar ze minder interesse in hebben. We vinden slakken vooral gewoon, omdat we ze veel zien. Ik vind het leuk om juist naar die gewone dingen te kijken en me daar dan nog steeds over te verwonderen. Want zeg nou zelf sta jij weleens stil bij een 'gewone' brandnetel? Die overigens nu zo mooi in bloei staan! Als het regent komen de slakken in grote getale uit de struiken kruipen en dan ligt de stoep op sommige plek vol slakken. Ik ben altijd bang ze per ongeluk plat te trappen, dat zou ik zo zielig vinden. Het gaat me dan ook altijd aan het hart als ik veel slakken over het fietspad zie kruipen, dan denk ik: 'steek nou snel over voordat jullie plat gereden worden'. 

 

Later deze ochtend bedenk ik me opeens dat ik al met slakken bezig was, 'toevallig' was ik eergisteren begonnenmet een slakkenketting (die inmiddels verkocht is). Mijn sieraden webshop is ArmbandenArt

0 Berichten

Plantenwortels

Wat deze wortels ons willen laten zien...

 

Onze hond groef een gat naast deze plant. (Foei Bello!🤣) Prachtig, zo zie je hoe iets onzichtbaars (de wortels) opeens zichtbaar wordt. Zoals Johan Cruijff zei: elk nadeel heb zijn voordeel. 

0 Berichten

Verwondering

Wat de kwakende eend ons te vertellen heeft...

 

We vinden zoveel dingen vanzelfsprekend

Totdat we iets niet meer hebben of kunnen

Dan worden we ons bewust

En worden gewone dingen bijzonder

Dan is het gekwaak van een eend

Opeens een wonder

Dat we ademen

Is een wonder

Op je buik kunnen slapen

Is een wonder

Een glimlach 

Is een wonder

Dat we kunnen communiceren

Is een wonder

Dat we kunnen lopen

Is een wonder

Alles

Is een wonder

Vaak vinden we de dingen zo vanzelfsprekend

Totdat we iets niet meer hebben of kunnen

Dan pas vinden we de kleine dingen bijzonder

Het leven ís een groot wonder

 

 

 

Leef je mooiste leven

Wees dankbaar

Verwonderen is zonder oordeel naar de wereld kijken

Dat brengt de magie terug in je leven

Alles wat je nodig hebt is er al

Waarover verwonder jij je?

Vannacht schoot ik wakker uit mijn droom met een harde hoest en ik had het me toch spaans benauwd! Ik heb ongeveer een uur rechtop in bed gezeten. Het gekke was dat ik dacht 'verbeeld ik me dit of is het echt?' Het enige dat ik kon doen was rustig blijven en afwachten. Ik herkende deze banauwdheid van jaren geleden, toen had ik ook slaap-apneu (een pauze van de ademhaling die minstens tien seconden duurt). Ik weet niet hoe lang ik mijn adem heb liggen inhouden vannacht maar ik denk behoorlijk lang. Ik lag me intussen vanalles te bedenken. Of is dit Corona? Ga ik zo dood? (want het voelde echt heel naar). Moeten we straks een ambulance bellen? Zie ik mijn kinderen nog? Hoe is dat als je alleen in een ziekenhuisbed ligt en je je je familie niet meer kan zien? Ik kan me zo goed voorstellen hoe dankbaar je dan kan zijn voor de aandacht van het verplegend personeel, iemand die je even het gevoel geeft dat hij of zij er voor je is, gewoon dat. Ik hoorde buiten een eend kwaken en genoot van dat gewone dagelijkse geluid en voelde me zo dankbaar! Ik luister elke dag naar de geluiden buiten en ik hou ook van het gekoer van duiven en gekwaak van kikkers. Als klein kind luisterde ik daar ook naar herinnerde ik me. Ik ben me er zo van bewust dat het belangrijk is om te genieten van het leven nú met zijn mooie maar ook minder mooie kanten. Het kan van het ene op het andere moment ophouden. Op een gegeven moment moest ik een paar keer flink gapen en verdween geleidelijk de benauwdheid. Eindelijk, ik kon weer plat liggen en heerlijk op mijn buik! En toen viel ik in slaap. Een paar uur later werd ik huilend wakker, want toen had ik een zielige droom. Nou het was me mijn nachtje wel pfff. Ik ben blij dat ik weer gewoon kan ademen, naar buiten kan en met gewoon alles, met het leven. 

3 Berichten

Verbeeldingskracht

Wat deze boom ons te vertellen heeft...

 

Als je ziet wat ik zie dan heb je de boodschap ontvangen!

Voel nu je mond en ogen.... merk je een (subtiel) verschil op? 

 

Dit deed me denken aan vroeger, ik doe nog steeds wat ik toen ookal deed, als ik in mijn bed lag dan keek ik naar de groen gemêleerde gordijnen en daarin zag ik allerlei vormen tot leven komen.

 

Ik zoek niet bewust naar vormen maar ik zie ze ineens en zo wordt een gewone wandeling een ontdekkingsreis.  

 

 

0 Berichten

Slapende aardhommel

Wat deze hommel ons te vertellen heeft...

Ik ben altijd geïnteresseerd in holletjes in boomstammen, groot of (piep)klein dat maakt niet uit. Ze maken me nieuwsgierig, want ik wil weten wie de bewoner is. Joepie, eindelijk was het raak, ik zag een zwart groot ding in de boom zitten, half verstopt! Dat vroeg naar meer, naar op onderzoek uitgaan. Dus ik fotografeerde het beestje, vergrootte de foto uit en zo kon ik goed zien wat het daadwerkelijk was. Ik ga namelijk niet met mijn leesbril op pad als ik de honden uitlaat... en die heb ik de laatste jaren hard nodig om iets goed te kunnen zien van dichtbij. Ik dacht: 'Zie ik het goed? Is dat een hommel? Leeft het nog?' Om hier achter te komen moest ik hem even storen dus tikte ik hem zachtjes aan. Niet met mijn vingers, want zo'n held ben ik nou ook weer niet. Sorry bijtje, kan je even je neus laten zien? Langzaam kroop hij uit zijn hol met griezelige, alle kanten op bewegende poten. Ik had hem natuurlijk ook nieuwsgierig gemaakt, want welke idioot kwam hem storen tijdens zijn slaap? De nektar pollen zaten nog op zijn rug, prachtig, hij was vast even een middagdutje aan het doen, omdat hij moe was van het harde werken. Zie ook gedichtje Don't Bee sleepy

 

De meeste hommelnesten worden vanaf eind maart gebouwd. Een gemiddeld hommelvolk heeft een levensduur van 14 weken. Aan het eind van de zomer bestaat een nest uit 200 tot 250 hommels, hoewel aardhommelvolken groter zijn: tot 450 individuen. Op het eind komen er geen jonge werksters meer uit en zal het hommelvolk snel kleiner worden. Op den duur raakt het nest verlaten. Zelden wordt een voormalig hommelnest een volgend jaar voor de tweede keer bezet. Voor meer informatie is dit een leuke website Algemene info over hommels

0 Berichten

Bloesem

Bloesems die zich aan ons willen laten zien...

Wat mooi om een bloeiende struik tussen de nog vrijwel alle kale struiken en bomen tegen te komen!

0 Berichten

Drie op een rij

Wat een veertje ons te vertellen heeft...

Ik liep te wandelen en zag een veertje aan een dun takje hangen, zo schattig. Even later liep ik een prachtige witte bloem net uit de knop tegen het lijf. Ik legde direct de link met het veertje, want deze bloem was ook wit en stond op het uiteinde van een stukje hout. Zo ontstond het idee dat ik ze wilde fotograferen en dus ik terug naar dat veertje (zoeken naar een speld in een hooiberg). Maar om het plaatje dat inmiddels in mijn hoofd was ontstaan compleet te maken, wilde ik nog een derde 'wit ding' dat bungelde aan een takje vinden om te fotograferen. In gedachte zag ik een papieren zakdoekje voor me maar ik verwachtte niet nóg iets 'bungelends wit' in de struiken tegen te komen. Hoe maf, ik liep nu zelfs teleurgesteld en licht gefrustreerd verder. Laat ik nou even verderop een plastic tasje aan een tak zien hangen! Natuurlijk... heel normaal toch een plastic tas in de struiken?! Hoe was het mogelijk, de natuur hielp me weer een handje mee. Ik was direct in de wolken, mijn plaatje was compleet. Het creatieve deel in mijn hersenen scheidde direct gelukshormonen af, dat moet wel anders kan je van zoiets schijnbaar onbenulligs toch niet opgewonden raken? Het was een overweldigend gevoel, dit moet passie zijn!  

0 Berichten

(Kerst) kaarten maken

Wat de natuur ons te vertellen heeft...

Zoek je ideën voor het maken van een originele (kerst)kaart? Print een foto uit die je mooi vindt en versier hem met verf, stiften, materialen en maak daar dan weer een foto van. Ik wens je veel plezier!

0 Berichten

Kreukel gras

Wat het gras ons te vertellen heeft...

Daar stond het kreukel gras

In de minderheid

Te staan

Tussen het perfecte plaatje

Van glad gras

Ontkiemt uit een zaadje

Toen ik het zag

Was ik even ontdaan

Uit het veld geslagen

En ik vroeg me af

Hoe is dit ontstaan?

Die geribbelde lagen

Maar ik kreeg geen antwoord

Dus bleef ik achter

In verwondering

Met al mijn vragen🌾

Op de onderste foto zie je grassprietjes, ze staan in een grasveld tussen duizenden andere gladde grassprietjes. Niks bijzonders zou je denken... nou echt wel! Want toen ik ervoor stilstond en eens goed keek zag ik opeens een 'gekreukeld' grassprietje. Ik ging op onderzoek uit, want ik was benieuwd of dit de enige was. Ik heb er nog 3 verspreid over het grasveld gezien. Ze komen uiteraard vast vaker voor maar in de minderheid, kijk en je zult zien. 

4 Berichten

De knuffelboom

Wat de boom ons te vertellen heeft...

De knuffelboom

Staat hier

In een prachtig park

En zorgt voor vertier

Hij deelt knuffels uit

Voor wie het kan gebruiken

Hij strekt zijn onzichtbare

Armen uit

Tussen de bomen en struiken

De meeste mensen zien het niet

Een enkeling toch wel

En zo nam ik in ontvangst

Zijn liefdevolle hug

Wat mij gaf

Een beleving

Van verwondering en geluk

Je hoeft er niks voor te doen

Het alleen maar te zien

En dan zou het kunnen

Dat ook jij hem ontmoet

Misschien


1 Berichten

Lichtpuntje

Wat deze waterdruppel ons te vertellen heeft...

 

 

 

Gevonden.. een lichtpuntje

Alsjeblieft

Ik geef hem door aan jou

En als jij hem nu niet nodig hebt

Geef hem dan door

Aan iemand die hem wel

Gebruiken kan💖💝

 

Dankjewel 

0 Berichten

Stenen en figuren

Wat deze stenen ons te vertellen hebben...

DIY Creatief. In sommige stenen schuilt een dier. Ga stenen zoeken en kijk of je er een figuur in ziet. 

0 Berichten

Hammie hamster

Wat deze steen ons laat zien...

Ooit hadden we een hamster die Hammie heette. Ik zie een hamster in dit stukje tegel. Wat zie jij?

0 Berichten

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Wat deze stenen ons willen vertellen...

Leuk spel om in de natuur te spelen. Afbeeldingen van dieren of voorwerpen in stenen herkennen. 

0 Berichten

Muurtekening

Wat deze potloden ons vertellen...

Een pot potloden op tafel komt tot leven.

0 Berichten

Behang dier

Wat dit stukje afgescheurde behang ons wil laten zien...

Mijn man en ik zijn op vakantie in Finland. Ik loop langs een paal in een winkelcentrum en zie een beest in het kapotte behang. Ik krijg weer de onbedwingbare neiging een foto te nemen. Maar ik was onderweg naar een winkel, ik stop, ik twijfel en ach.. hoe belangrijk is het eigenlijk? Ik zou hem op de terugweg wel nemen. En toen vergat ik het. Toen liep ik te balen achteraf🤪! Maar ik liep voor zoiets schijnbaar onbenulligs niet helemaal terug. Wil het 'toeval' dat we ‘s avonds toch nog onverwacht langs dezelfde pilaar liepen nadat we uiteten geweest waren. Ik helemaal blij kon ik toch nog 'mijn foto' maken! 😄 🙌🏻

0 Berichten