Natuur vriendjes 🐛

Als ik buiten wandel trekt soms iets mijn aandacht, net als in een 3D film komt het op me af. Als ik daar naar kijk en luister dan kom ik erachter dat het me altijd iets te vertellen heeft en daar, en de dagelijkse dingen die me opvallen schrijf ik over.

 

Als ik creatief bezig ben

voel ik me intens blij

bruisende energie komt dan vrij

 Anderen kopiëren doe ik liever niet

dus alles wat je hier leest en ziet

komt van mij

 ❤

Keep life simple


Vogel-kers

 

 

Dit zijn vruchten van de Prunus Serotina boom oftewel de Amerikaans vogelkers. Het is een voedselboom voor vogels en een waardboom voor vlinders. Wat is een waardboom (of waardplant)? Vlinders leggen hun eitjes op deze boom en de rupsen leven op en van deze boom. Soms zetten vlinders hun eitjes niet op de boom maar in de buurt van de waardboom af, zodat de rupsen er zelf naar op zoek kunnen. 

0 Berichten

Creatief met zadenomhulsels Prinsessenboom

Wat deze zaden ons te vertellen hebben...

DIY (do it yourself): Ga de natuur in en maak wat foto's. Kijk wat je erin ziet en maak daar een fotokopie van en ga ermee aan de slag of teken het na. Niet vooral niet teveel na, laat het ontstaan, dan ontstaan de mooiste creaties!

 

Deze omhulsels vond ik op straat en zijn gevallen uit de Keizersboom (Anna Paulownaboom), deze komt van oorsprong uit China. Anna Paulowna was de echtgenote van Willem II. Ookwel Prinsessenboom genoemd. Het hout wordt gebruikt voor meubels en muziekinstrumenten en in de bouw. In China werd er bij de geboorte van een meisje een boom geplant, als ze ging trouwen wrden er uit het hout van de gekapte boom voorwerpen gesneden die konden dienen als bruidsschat. Meer leuke weetjes hierover vind je op InfoNu

1 Berichten

DIY Creatief met vogelpoep

Wat vogelpoep ons te vertellen heeft...

Even lekker ontspannen (bezig) zijn in de natuur, alleen of met kinderen. Er valt heel wat te beleven, als je je ervoor openstelt! Hoe je dat doet lees je hier. 

Vogelpoep ieieieiewww vies!! Welnee, denk 'out of the box' en ontdek een wereld aan vormen en kleuren in de natuur! Is het je weleens opgevallen dat vogelpoep in allerlei vormen en kleuren op straat ligt? Als je ernaar gaat kijken dan zie je waarschijnlijk figuren verschijnen. 

En als dat niet direct het geval is blijf dan wat langer staan kijken of bekijk het vanaf de andere kant. Zie je echt niks, loop dan gewoon verder totdat je iets anders opvalt. Vind je vogelpoep vies doe dan net of het een klodder verf is. Hou je hersens gewoon voor de gek, dat werkt echt. Ook in steentjes, stokjes, blaadjes, schelpjes, waterplassen of mos tussen stoeptegels schuilt een fantasiewereld, zoals figuren, monsters, dieren, elfjes, gebruiksvoorwerpen. Laat je fantasie op de loop gaan en er gebeurt ook iets moois bij je van binnen, want er zal weer een wereld voor je opengaan, mits je je ervoor openstelt. Maak je vooral geen zorgen, je hoeft geen creatief type te zijn, je hoeft er alleen maar tijd voor te nemen.

Of ga met kinderen op pad en maak er een sprookjesachtig of spannend spel van, een verhaal, dat vinden ze vast hartstikke leuk. Laat ze dat verhaal opschrijven, een tekening maken, fotograferen of een collage maken door hun vondsten op papier te plakken. Je bent zo een poosje zoet, gezellig en gratis. Vergeet er vooral ook zelf niet van te genieten, het is een ontspannen bezigheid met verrassende uitkomsten. En het kleine kind in je wordt weer wakker, lekker onbezorgd bezig zijn, genieten van wat de natuur te bieden heeft. Als een stemmetje in je hoofd tegen je zegt 'ik heb wel wat beters te doen', 'wat kinderachtig' of  'zoiets raars als naar (vogel)poep staan kijken ga ik toch niet doen?' vraag jezelf dan af of dat ook echt zo is? Heb je echt wat beters te doen dan ontspanning zoeken? Is kinderachtig bezig zijn onvolwassen? Is (vogel)poep vies? (Het is immers gewoon onverteerd eten.) Ontspannen en buiten bezig zijn is goed voor elk mens, je connect met de natuur en je geest voelt zich vrij. Regelmatig wil ons brein ook even 'niets' en van daaruit ontstaan ook weer mooie ideeën, ingevingen of alleen al een ontspannen lijf en zeg nou zelf dat is toch heerlijk? Het gaat uiteindelijk niet over een mooi resultaat krijgen, wat wel leuk is natuurlijk, maar vooral over het proces. Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat er uit jouw of jullie zoektocht is ontstaan. 

Natuur is geen recreatie, natuur dat zijn wij

Vogel flatsen

Een stukje hout vanaf verschillende kanten bekeken

Figuren in stenen en mijn fantasie boom

Sigaretje/hamertje tik

Grappig toch om een hamer in een peuk te ontdekken


0 Berichten

Zwaan in de wolken

'Zwaan in de wolken'.... en terwijl ik bezig ben met deze foto's ben ik zelf in de wolken, want op het moment dat ik uit het raam kijk vliegt er een zwaan voorbij hoog door de lucht, hoe mooi is dat!💓💖💖

0 Berichten

Stenen en figuren

Wat deze stenen ons te vertellen hebben...

DIY Creatief. In sommige stenen schuilt een dier. Ga stenen zoeken en kijk of je er een figuur in ziet. 

0 Berichten

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Wat deze stenen ons willen vertellen...

Leuk spel om in de natuur te spelen. Afbeeldingen van dieren of voorwerpen in stenen herkennen. 

0 Berichten

Behang dier

Wat dit stukje afgescheurde behang ons wil laten zien...

Mijn man en ik zijn op vakantie in Finland. Ik loop langs een paal in een winkelcentrum en zie een beest in het kapotte behang. Ik krijg weer de onbedwingbare neiging een foto te nemen. Maar ik was onderweg naar een winkel, ik stop, ik twijfel en ach.. hoe belangrijk is het eigenlijk? Ik zou hem op de terugweg wel nemen. En toen vergat ik het. Toen liep ik te balen achteraf🤪! Maar ik liep voor zoiets schijnbaar onbenulligs niet helemaal terug. Wil het 'toeval' dat we ‘s avonds toch nog onverwacht langs dezelfde pilaar liepen nadat we uiteten geweest waren. Ik helemaal blij kon ik toch nog 'mijn foto' maken! 😄 🙌🏻

0 Berichten

Aarde figuren

Creatief met aarde. Als je goed kijkt zie je links onder nog een vogel! Hoe leuk, misschien is er nog meer te zien? 

0 Berichten

Kunstboompje

Je leven is zo mooi en kleurrijk als je het zelf wil maken.

0 Berichten