Over mij

Mijn naam is Viviënne en ben geboren in oktober 1966. Creatief bezig zijn en creëren is mijn passie.

De ingevingen die ik krijg komen onverwacht en het verrast mij dan ook elke keer weer wat er ontstaat.

Ik zal je meer over mezelf vertellen als ik zover ben, als ik weet hoe ik dit vorm wil geven. Ik ben op dit moment druk bezig met mijn studie Genezend Tekenen, het Holistisch Tekendocent jaar af te ronden. Hierna ga ik me hier verder in verdiepen (doorstuderen). En wil ik workshops gaan geven. Mijn prioriteit ligt op dit moment bij mijn studie. Duzzzz nog even geduld a.u.b., gedichtjes en verhalen blijf ik wel schrijven. Ik heb je misschien wel nieuwsgierig gemaakt en ik zal je daarom hieronder iets vertellen over Genezend Tekenen. 

 

Wat is Genezend Tekenen?

Door te werken met verschillende teken- en schildertechnieken en collages laten je innerlijke beelden zich zien op papier. Als je aan een boom denkt dan kan je die in je gedachten voor je zien, dat is een innerlijk beeld. Van deze beelden zijn we ons deels niet bewust. Ons onbewuste stuurt onze motoriek aan en zo komt het dat er ook 'verborgen tekens' (je sterke en minder sterke punten) in je tekening zichtbaar worden, waar je niet bewust over nadenkt als je tekent. Samen 'lezen' we je tekening, dat wil zeggen kijken we naar wat je getekent hebt en gaan daarover in gesprek met je tekening, en dit vertalen naar je eigen behoeftes, lichaam en leven. Tekentaal wil zeggen 'de taal van tekens of beelden', denk bijv. ook aan emoticons en symbolen. Iedereen heeft zijn eigen manier van tekenen en geeft daar zijn eigen woorden en betekenis aan. Door jou de juiste vragen te stellen begrijp je je tekening beter en uiteindelijk ook jezelf. 

Ook lichaamswerk komt eraan te pas, zodat ook het lichaam snapt hoe iets voelt en waar je iets voelt vanuit de tekentaal en hier weer over nadenkt om het je bewust te maken. Het stelt je in staat je zelfbeeld en zelfinzicht (de kijk op dingen) te verruimen. Dit alles tezamen maakt het een holistische ervaring. Een holistische visie gaat uit van het principe dat alles met elkaar verbonden is, zoals lichaam geest en ziel. Kortom een tekening liegt nooit en is een waardevol hulpmiddel tot groei en bewustwording.  

Als je bewust leeft en de dingen doet die bij je passen en dat doet waar je goed in bent verder ontwikkelt, zonder dat het je moeite kost (verwar dit niet met er geen moeite voor hoeven doen), dan krijg je daar energie van.


Het leven loopt zoals het loopt