· 

Fuck me I am famous

Wat doet een ziekte en veel aandacht met een mens.

24-10-15

Gisteren keek ik het programma van Filemon "Fuck me I'm famous". Ik vond het een super interessant onderwerp over wat beroemdheid doet met mensen. Allemaal zijn de BNNers het over een ding eens: die overdreven aandacht is verslavend. Ik moest aan mezelf denken. Toen ik kanker had en in het behandeltraject zat (operatie, chemo's, bestralingen), werd ik overspoeld door aandacht. Na mijn laatste behandeling in het traject viel alle aandacht ineens weg, er kwamen ineens geen kaarten en bloemen meer. Het was werkelijk extreem van 'alles' naar 'niets'. Hier heb ik heel veel moeite mee gehad! Ik heb vaak over de vraag lopen nadenken wat de aandacht van de mensen om mij heen werkelijk betekent. Ik heb zelfs - in mijn beleving soms overdreven aandacht- gehad van bepaalde mensen waar ik geen band mee had en niet mee om ging. 

Ik merkte het ook op Facebook. Mijn geschreven stukjes over kanker of gezondheid leverde "vele" likes en berichten op, maar naar mate het over het gewone leven ging en het eigenlijk ging over de dingen die ik belangrijk en leuk vond kwamen veel minder reacties. Die aandacht op Facebook is trouwens toch wel merkwaardig, want als ik een suffe profielfoto op Facebook aanpas dan komen er ineens veel likes en als het soms 'ergens over gaat' hoor je bijna niks. Voor mij is dit soms best een raadsel. Herken je dit?

 

Er wordt af en toe nog steeds aan me gevraagd hoe het met me gaat en daar ben ik dankbaar voor. Beroemde mensen voelen zich op handen gedragen door de aandacht van de mensen om hen heen. En zo heb ik het ook ervaren. Ik voelde me gelukkig en het sleepte me door die moeilijke periode heen! Het klinkt misschien gek maar ik heb me ook een poosje een soort van interessant gevoeld realiseerde ik me later. Wat doet een ernstige ziekte en veel aandacht toch allemaal met een mens ego? Maar eerlijk, ik moet er niet aan denken dat ik nu nog zoveel aandacht zou krijgen als toen ik in het behandeltraject zat. Life goes on! Maar mijn denkapparaat staat niet stil en die is er een hele poos van in de war geraakt geweest en probeerde alles wat ik ervaren heb alleen maar te begrijpen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0