Wie ben ik?

Ik in de spiegel. Wie ben ik? Op de foto zie je een klein stukje van mij. We hebben zoveel verschillende kanten, mooie kanten en lelijke kanten. Volmaakte en onvolmaakte kanten. Kanten van onszelf die we erkennen en ook ontkennen. Kanten die we nog niet zien en kennen. Kanten die we nooit zullen zien en leren kennen. Kanten die we heel goed kennen. Mensen kunnen bepaalde kanten van zichzelf alleen zien met behulp van een hulpstuk, zoals bijvoorbeeld een (tweede) spiegel. We hebben een voorkant, achterkant, onderkant, bovenkant, buiten- en binnenkant. Met de hulp van een coach kan je kanten van jezelf ontdekken, accepteren en veranderen. Er zijn kanten van jezelf waarover je je kan verbazen. Kanten die je kan beheersen en minder goed of helemaal niet. Er zijn kanten die de ander wel ziet en jijzelf niet ziet. Kanten die je niet wil laten zien of durft te laten zien. Kanten waarvoor je je schaamt. Kanten die we graag willen laten zien. Kanten waarin we uitblinken. We hebben een fysieke kant en een energetische kant, ervaringen, bewustzijn en dat wat waarneemt enzovoort. Als je zou inzoomen in je lichaam dan kom je in een landschap terecht die je van jezelf met het blote oog niet kan zien, waarvan je het bestaan niet kent. We bestaan uit bacteriën, schimmels, virussen, hormonen, cellen, molecuelen, atomen enzovoort tot en met oneindig veel lege ruimte! Lieve, vervelende, zachte, agressieve, wilde, rustige en nog veel meer kanten. Enfin, geef dan maar is antwoord op de vraag wie ben ik? 

 

Wie is die 'ik' in de spiegel?

Mijn naam is Viviënne, ik ben getrouwd en we hebben drie dochters. Dagelijks loop ik buiten met onze twee honden (Schotse collies) en vooral op die heerlijk rustige momenten wordt mijn creatieve brein wakker! Buiten zijn voelt voor mij als door een snoepwinkel lopen, al die mooie kleuren en geuren van de planten, bloemen, struiken, bomen, grassen die op me afkomen, de dieren, de Hollandse luchten en er ligt een schat aan steentjes, slakhuizen, stokjes en schelpen die voor het oprapen liggen. Altijd neem ik mijn fototoestel mee (lees mobieltje), want owee owee als ik die niet meeneem dan krijg ik geheid spijt omdat ik iets zag wat ik vast wilde  leggen. Op het creatieve vlak ben ik veelzijdig, ik hou van afwisseling en dat kan je ook wel zien als je op deze site rondneust. Van jongs af aan freubel ik graag en heb ik van alles (hobbymatig) gedaan zoals ansichtkaarten maken, pergamano, (portret) tekenen, sieraden ontwerpen van verschillende (natuur) materialen, fotograferen, foto's bewerken, gedichtjes schrijven, (blogs) schrijven, papier met kaarsvet bewerken enzovoort. Mijn atelier is mijn schatkamer (oeps.. bijna een hobbywinkel) en de fijnste plek in huis! 

 

Wat ook als een rode draad door mijn leven loopt is mijn interesse voor persoonlijke ontwikkeling (de geestelijke, mentale en fysieke gezondheid). We ontkomen er niet aan dat we hobbels tegenkomen op onze levensweg en het is aan eenieder van ons hoe daarmee om te gaan, liefst op een zo prettig mogelijke manier zodat je niet teveel uit balans raakt. Naarmate ik ouder word (ik ben in 1966 geboren) en mede doordat ik ernstig ziek werd eind 2012, waarbij mijn leven van de een op de andere dag een andere wending nam dan ik voor ogen had, begon zingeving een grotere rol te spelen in mijn leven. Inmiddels ben ik genezen, 'so far so good'. Ik zocht naar meer diepgang en voldoening. In 2016 begon ik met een opleiding Intuïtieve ontwikkeling en van de ene opleiding rolde ik in de andere. Spiritueel betekent voor mij open staan, niet teveel gehaast door het leven hollen waardoor ik de tijd kan nemen om waar te nemen en te voelen wat er in mij en om mij heen is/gebeurt. Daarbij hoort introspectie (een diepe, innerlijke waarneming van binnen) en zelfreflectie (reflecteren op je eien gedrag, handelen en denken), kleine en grote tegenslagen/ teleurstellingen die ik tegenkom op mijn pad zien als leermomenten en deze accepteren (omarmen zoals dat zo mooi heet), dichtbij mezelf blijven en indien nodig dingen veranderen en soms uit mijn comfortzone stappen. Vier jaar geleden kwam ik in aanraking met Creatieve Therapie (een thuisstudie die ik in 2020 afrondde) en kwam toen terecht bij de holistische opleiding Genezend Tekenen en Tekentaal. Na 35 jaar had ik voor het eerst weer kleurpotloden in mijn hand en dat voelde als thuiskomen. Omdat je hier misschien nog niet eerder van gehoord hebt zal ik kort uitleggen wat het o.a. inhoudt. Het gaat over het tekenproces en jezelf ont-wikkelen, niet over een mooi resultaat neerzetten (dat kan wel natuurlijk). Waarbij je tekening je informatie geeft over jezelf hoe je op dat moment in het leven staat en je ook iets kan vertellen waar je je niet bewust van bent (blinde vlek) en je sterke (kracht) kant, die je kan inzetten. Beelden vertellen meer dan woorden. Mijn interesses in persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en spiritualiteit vallen hierin mooi samen en hierin ben ik me verder aan het ontwikkelen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan!

 

Ik maak de schoonheid van de natuur zichtbaar op mijn creatieve manier met een vleugje humor en ik deel dit graag met eenieder die het leuk vindt. En stiekem hoop ik dat je deze site met een glimlach verlaat 😉. Nu weet je iets meer over mij en mijn gedichten, foto's en schrijfsels laten meer kanten van mij zien

maar wees je bewust

wat jou raakt of juist niet

je ziet alles door een gekleurde bril

het is maar net hoe je de dingen ziet

misschien denk je een stukje van mij erin te zien

is dat wel zo?

of toch niet...


Earth without art is just eh