Borsten enzo

Een borstamputatie roept ook wel is grappige situaties op en soms wat problemen.

11-2-2017

Potvrr.. ben ik me 's ochtends aan het aankleden ben ik mijn BH kwijt.  'Nou en?' zou je zeggen 'dan pak je toch een andere BH'. Dat zou kunnen want ik heb er natuurlijk meer dan een. Maar..... als ik mijn BH kwijt ben dan ben ik dus ook mijn borst kwijt! En dat is heel irritant, want ik loop niet schaamteloos eenborstig rond (zoals mijn moeder wel kan)! Ik moet hem hebben! En tegelijkertijd vind ik het zo lachwekkend, want dan voel ik me in zo'n absurde situatie beland, daarom moet ik dit verhaal kwijt. 

Gelukkig heb ik nog een andere siliconen borst voor nood maar het 'lastige' is dat die een maatje groter is. Als je een borstamputatie ondergaat dan kan het zo zijn dat die overgebleven borst wat groter wordt, is mijn verteld. Het zou een hormonaal verhaal kunnen zijn, maar hoe het precies zit weet ik niet (met googlen kan ik het antwoord op deze vraag niet vinden, dus mocht jij het weten dan zou ik het leuk vinden als je een berichtje voor me achter laat.) Later is mijn borst weer 'de oude cupmaat' geworden en had ik een kleinere borst nodig, de borst die ik kwijt was. 

 

Door de amputatie is ook mijn lichaamshouding  veranderd. De fysiotherapeut heeft eens een foto gemaakt van mijn bovenrug en daarop kon je duidelijk zien dat een schouderblad is zoals hij moet zijn hobbelig en gespierd en het andere vlak is. Ik was er zó verbaasd over, had ik dat?! Nooit geweten. Dat verklaarde mijn probleempjes en pijntjes.  Ik vroeg haar: 'en als ik een borstreconstructie zou laten doen zou dit in mijn lichaamshouding en schouderbladen dan weer bijtrekken?'. Zij dacht van wel. Mijn fantasie ging direct de vrije loop 'ooooh dan kan ik een maatje groter nemen (stiekem altijd al gewild). Maar nee ik zou mezelf zo'n zware operatie voor uiterlijke schoonheid niet aan willen doen. Het lijkt me zeer pijnlijk en  het zal toch nooit meer mijn oude mooie borstje worden. De nepborst doet prima zijn werk!

Eerlijk gezegd heb ik het toendertijd geen moeilijke beslissing gevonden hem  te laten amputeren, want die borst had alle ellende veroorzaakt (soort van). Het heeft me jaren zorgen gekost met zijn grote knobbel (cyste) en kleinere cystes erin die jaren in de gaten gehouden werden. Waar de laatste jaren na elke jaarlijkse mammografie een punctie (wat vocht) uit werd gehaald om te controleren op kwaadaardige cellen. Nee hoor ik ben een tevreden mens, ook met deze verminking dat er heel netjes uit ziet! Complimenten aan de chirurg. 

 

Vond je dit leuk om te lezen en wil je me blijven volgen? Like dan mijn Facebook pagina, daar houd ik je op de hoogte als ik wat nieuws plaats