· 

Als de angst regeert

Ik vind het zo genieten op de vroege ochtend de honden uitlaten in alle rust. Je zou denken: wat valt er dan te beleven? Zo ongemerkt meer dan je denkt...

 

🌲Tweede Kerstochtend liep ik de honden uit te laten. Het was nog stil op straat zoals op zondagochtend altijd het geval is. Ik zag een vrouw met haar hond richting haar huis lopen, een nieuwe woonwijk met riante huizen. Ze kon haar huis alleen bereiken door eerst een mega groot hek te openen die de hele woonwijk afsloot voor... ? ... wie zal het zeggen. Ik liep te denken dus iedereen die daar woont sluit ook zichzelf op achter een hek! Wie kiest er nou voor vrijwillig leven in gevangenschap en dat terwijl je het hartstikke goed hebt. Raar toch eigenlijk als je daar over nadenkt??

 

Even verderop liep ik door een andere buurt met riante huizen en bij een huis begonnen twee waakhonden in de tuin te blaffen. Godzijdank stond er een hek tussen want ze gingen me toch gevaarlijk tekeer. Nou dat is ook "fijn" wonen, elke keer in je eigen herrie zitten als er een voorbijganger langsloopt! En ook “gezellig” voor hun buren die van hun mooie omgeving en rust willen genieten...

 

Verderop in diezelfde straat kwam ik een vriendelijke vrouw van middelbare leeftijd tegen die haar hond uitliet. Na ons gesprekje liep ze haar tuin in met een kasteel van een huis, een van de grootste in die straat.  Ik moest diep van binnen ineens zo lachen! Zij liep in haar knal oranje/gele reflecterende verkeershesje zodat ze duidelijk zichtbaar was voor het verkeer, máár.... het was doodstil op straat! Er was geen hond te bekennen én geen verkeer. Stel je voor dat ook haar iets aangedaan zou worden door andere mensen... 

 

Het is toch zielig dat sommige mensen met zo’n mooi huis in een mooie omgeving zich zo kwetsbaar voelen voor gevaar van andere mensen. Of ze zonderen zichzelf juist graag af van 'de gewone mens'... mij best dat moet iedereen zelf weten, maar wat doen ze vooral zichzelf eigenlijk aan? Gek toch als je hier goed over nadenkt. 

 


Angst sluit alle deuren, liefde opent elk hart

Reactie schrijven

Commentaren: 0