Spirituele persoonlijke ontwikkeling

Wil je aan jezelf werken?

Je kan er boeken over lezen.

Je kan een klooster(weekend) bezoeken.

Je kan naar een (spiritueel) therapeut gaan om bepaalde emoties te verwerken.

Je kan workshops volgen.

Je kan hiervoor ook naar een spirituele school.

Kortom er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. 

Maar geestelijk groeien gaat net als lichamelijk groeien niet vanzelf (en in zekere zin toch ook weer wel). 

Het heeft structuur nodig en je moet in contact blijven met voedingsbronnen. Je kan het vergelijken met het groeien van een plantje, dat heeft water en mineralen uit de diepe bronnen in de grond nodig en zonlicht om deze processen mogelijk te maken en in stand te houden. 

Antwoorden op al je vragen (dus ook naar persoonlijke groei) liggen al binnen jezelf. Veel mensen zoeken (vaak onbewust) het antwoord buiten zichzelf, blijven afhankelijk van hulp van anderen. 

Je zal er moeite voor moeten doen en er tijd voor vrijmaken om antwoorden te vinden op je vragen en om geestelijk te groeien.

En soms zal je je pijn moeten (durven) aangaan. Door te doorvoelen, voelen, worden lastige emoties minder groot of kunnen zo uiteindelijk helemaal verdwijnen. Open staan en willen zien dan wordt je je bewust en gaan er werkelijk deuren voor je open. Zoekt en gij zult vinden

Een betere wereld begint bij jezelf, bij zelfkennis

Je weet niet hoeveel tijd je krijgt op deze mooie planeet! 

Je kan er nu voor zorgen dat je later niet hoeft te zeggen 'had ik maar.....'

Dingen verwerken en jezelf beter leren kennen doe je niet van de ene op de andere dag, daar gaat tijd in zitten, veel tijd. Je doet het in stapjes. En zoals veel lotgenoten zullen beamen ga je door het meemaken van een levensbedreigende ziekte anders naar het leven kijken. Je beleeft sommige dingen intenser. Dingen die je eerst belangrijk vond verdwijnen wat naar de achtergrond en andere dingen worden juist weer belangrijker.

Mijn levensvragen waren er altijd al wel  maar nu kwamen ze op een gegeven moment heel duidelijk naar voren. Wie ben ik? Wat wil ik? Waarom loop ik tegen bepaalde dingen aan? Dit is wat ik moet uitzoeken en dit is belangrijk voor mij! Natuurlijk horen deze vragen ook gewoon bij een bepaalde periode en leeftijd in je leven en is de een er meer mee bezig dan de ander.  

 

Spirituele scholen

Midden 2016 ben ik gaan Googlen naar 'spirituele scholen' en 'intuïtieve ontwikkeling'. Zo ben ik vorig jaar een opleiding Intuïtieve Ontwikkeling begonnen. Er zijn diverse scholen, google: 'opleiding Intuïtieve Ontwikkeling' of naar 'School voor Zijnsoriëntatie' of 'Opleiding Zijnsoriëntatie'. Zoals met alle scholen is het verstandig ook hier opleidingen of cursussen te vergelijken. Ga naar open dagen en kijk of de sfeer en het financiële plaatje bij jou past. Elke school zal zeggen dat hij het beste is, elke school heeft zijn eigen 'beste methode'. Nogmaals het gaat erom of het bij jóu past.

 

We werken veel met energie en chakra's. Ik was hier niet mee bekent en is er een nieuwe wereld voor me open gegaan. Ons leven bestaat uit vele werelden (zo zie ik het in ieder geval)! En waar ik inmiddels achter ben gekomen is dat werken aan jezelf en geestelijk groeien een leven lang duurt. Ja, gewoon je hele leven! Het leven veranderd continu en je behoeftes veranderen ook. Er is altijd wel weer iets waar je tegenaan loopt (of aan werken kan). Ik dacht werkelijk voor ik deze reis (opleiding) begon 'ben ik nou nog niet klaar met het op orde brengen van mijn binnenkant? Nee dus. Er zijn nog steeds dingen waarvan ik me nog bewuster kan worden. Bewust van iets worden is de eerste stap naar verandering en zo 'pel je jezelf af' en kom je langzamerhand dichter bij de essentie, de kern van jezelf. Het geeft ook rust, acceptatie.

Antwoorden op al je vragen zijn al aanwezig in het universum, je moet ze alleen nog vinden, door er alleen maar voor open te staan komen de antwoorden op je pad en gaat de rest vanzelf. Je kan dit niet versnellen de tijd zal het je leren.