Succes is een keuze

Ik krijg aan de lopende band e-mails toegestuurd van Super Succesvolle Business Coaches die mij hetzelfde gunnen als zij nu hebben, namelijk een Super Succesvolle Business, heel veel klanten en volgers en veel geld verdienen. Ook op Facebook zie ik dit soort boodschappen regelmatig voorbij komen. Een klein voorbeeldje uit de laatste twee e-mails die ik ontvangen heb:

"Hee hoi Viviënne,

Heb jij een droom?

Een levensdroom. Zoals ik. Ik weet al sinds ik een kind was dat er voor mij iets groots weggelegd was.

Iets groots is vaak life changing. Voor jezelf, maar vooral voor anderen.

Voel je dat?" 

 

of

"Hi Vivienne,
Ok, je verdient een ton of meer 

En je wilt door.
Alleen de mensen in je directe omgeving
die vinden het wel eens genoeg.
Ze hebben oordelen over jouw drive. 
Ze snappen niet waarom jij nog veel verder wilt groeien. "

 

Sorry Super Succesvolle Ondernemers, jullie gaan voor het allerbeste, grootse, succesvolste bedrijf, heel veel klanten of volgers, maar ik denk niet dat ik de juiste persoon ben om dit soort reclame (vooral voor je eigen bedrijf) naartoe te sturen. Ik heb een ander droomdoel dat ik aan het verwezenlijken ben waar ik gelukkig van word, wat het tegenovergestelde is als dat van jullie. Ik hou van rust, ik zoek de rust op en heb een prachtig rustig leven. Jazeker, je kan ook gewoon tevreden zijn met..... jezelf! En met een opgeruimde geest met zo min mogelijk oud zeer. En genieten van ont-moeten en de vele andere (kleine) ogenschijnlijk onbelangrijke dingen in het leven. Voor mij is creëren, sieraden maken een heerlijke bezigheid en als ik hier mensen blij mee kan maken wordt ik daar ook blij van, dat zijn (ook) mijn succesjes. Om niet beroemd te zijn, het niet 'gemaakt' te hebben in businessland en niet succesvol te zijn voor de buitenwereld voelt ook fantastisch, echt waar. De mensen om me heen waar ik de tijd voor heb doe ik hier ook een groot plezier mee. Ik voel steeds minder bewijsdrang naar de mensen om me heen (leeftijd speelt hierbij ook een rol) en heb niet zo'n behoefte meer om mee te lopen met de kudde, hoewel lopen? Tegenwoordig moet je hollen en vooral niet stilstaan. En dat terwijl er zoveel te zien is, juist als je stilstaat.

 

Maar een rustige agenda lijkt wel een taboe voor sommige mensen. Of is het juist omgekeerd dat op (te) hard werken, succes willen nastreven een taboe ligt en zie ik het gewoon van de andere kant? Nou ja, wat het ook is het maakt niet uit, ieder moet zijn eigen dromen kunnen naleven. En ik ben oprecht blij voor jullie, ik vind jullie enthousiasme wel erg leuk! Natuurlijk mag je zoals ik lees in je e-mail 'schaamteloos ambitieus zijn' en ik ben blij dat jullie evenementen uitverkocht zijn! Maar laat mij maar met rust. En nee ik ga me niet inschrijven voor jullie gratis e-book of meedoen aan jullie Online Lifestream Event (om jullie verkoop verhaal aan te horen om vervolgens iets van jullie te moeten kopen wil ik het echte verhaal horen). Ik respecteer jullie ambities en ik hoop dat het mijne ook gerespecteerd wordt. En misschien kan ik jullie juist nog wel eens wat leren? Dat waar het leven echt om draait, wat er echt toe doet voordat je bij de Hemelpoort aanklopt.

Ik doe er goed aan me af te melden bij jullie e-mails, want het is zonde van jullie tijd en energie mij zo'n mail te sturen. Waarom heb ik me ooit aangemeld eigenlijk? Oja dat is omdat ik dacht dat ik anders misschien iets zou missen, een gemiste kans, FOMO..... op succes natuurlijk. Nou bij nader inzien niet dus. Dit is weer een mooie openbaring. Bedankt hiervoor!

 

Hier een mooi filmpje van Morgan Freeman, geboren in 1937, die terugblikt op het leven en wat echt belangrijk is Zie Hier

 

Waar mijn boodschap om draait: wees je er vooral van bewust wat de invloed is van de reclames die inspelen op je gevoel van 'succes hebben/krijgen', alsof je iets mist als je het niet hebt en dat is niet zo. Vaak vergeten we dat de weg erheen en het plezier wat je eraan beleeft belangrijker is dan het doel behalen. Oke... ik mag niet alle reclame van coaches over een kam scheren. Het is ook een beetje geschreven met een knipoog, maar toch..! Het algoritme is een plaag als je op bepaalde onderwerpen gezocht hebt, misschien heb ik daar meer last van hahaha.