Bijennest in de grond

In het park vlakbij een boom zit een gat in de grond. Daar heeft een plant gestaan, er zitten nog restanten van de wortels. Niks bijzonders, ik weet zeker dat iedereen er voorbij loopt en fietst zonder iets op te merken. Omdat ik sta te wachten op mijn rondsnuffelende hond heb ik de tijd om goed rond te kijken. Ik zie er van alles rondvliegen en hoe langer ik er sta hoe meer bijen ik zie. Zou daar iets zijn?'. Dus ik ga op mijn hurken zitten en ja hoor er zitten een paar bijennesten in de grond! Ik zie in het gat de wortels van een plant die er gestaan heeft en daarnaast twee hoopjes aarde bovengronds. Ik heb geleerd dat bijen dus in de grond hun nest kunnen graven, ik ben even in de zevende hemel, maar wel met beide voeten op de grond. De rest van de weg durf ik eigenlijk niet meer door het gras te lopen, want wie weet wat voor schade ik dan aanricht🌿

De nacht hierna sliep ik slecht, het maalde door mijn hoofd waar wij mensen allemaal overheen walsen, zonder te beseffen wat die kleine beestjes allemaal opgebouwd hebben.. of inmiddels hadden.


Bee awake