Bee friendly

 

 

 

In het park vlakbij een boom zit een gat in de grond. Daar heeft een plant gestaan, er zitten nog restanten van wortels. Niks bijzonders ik weet zeker dat iedereen er voorbij loopt en fietst zonder iets op te merken. Omdat ik sta te wachten op mijn rondsnuffelende hond zie ik er van alles rondvliegen. Ik kijk nog beter en dan zie ik vooral bijtjes. 'Hé', denk ik 'dat nodigt uit om nog beter te kijken, want als er zoveel rondvliegen dan zou daar toch iets kunnen zijn?'. Dus ik ga op mijn hurken zitten en ja hoor er zitten een paar bijen nesten in de grond. In het gat bij de wortels en ernaast twee hoopjes aarde bovengronds. Ik ben even in de zevende hemel maar wel met beide voeten op de grond. De rest van de weg durf ik eigenlijk niet meer door het (wilde) gras te lopen, want wie weet wat voor schade ik dan aanricht🌿

De nacht hierna sliep ik slecht, het maalde door mijn hoofd waar wij mensen allemaal overheen walsen, zonder te beseffen wat die kleine beestjes allemaal opgebouwd hebben.. of inmiddels hadden.


Bee awake

Reactie schrijven

Commentaren: 0