Social media en irritaties

Geweldig die moderne uitvindingen om snel en op elk moment van de dag met elkaar in contact te kunnen staan via social media, WhatsApp en sms, maar je moet er ook maar mee kunnen omgaan. Ik merk dat ik dat niet altijd kan en mij er soms aan stoor. 

 

Herken je dit, dan zet je bijvoorbeeld iets lolligs met een knipoog op Facebook en dan wordt daar veel te serieus op gereageerd. Of krijg je een (goed bedoelde) reactie waaruit blijkt dat de ander je bericht anders opvatte dan je bedoelde. Of je stuurt bijvoorbeeld iemand een berichtje via WhatsApp en daar wordt dan pas dagen later of soms zelfs  helemaal niet op gereageerd. Mijn kinderen schijnen hier minder last van te hebben 'Mam, dat is toch normaal dat niet iedereen (direct) reageert'. Ik stelde in onze gezins App een vraag 'Wie heeft mijn haarborstel gezien?' En dan krijg ik als antwoord: 'Ik niet'. Ja maar dat vraag ik niet, ik vraag wie mijn haarborstel wél ergens heeft zien liggen🤣. Wat heb ik eraan te lezen wie hem níet gezien heeft?  Op Facebook zie ik dit soort antwoorden ook regelmatig voorbij komen. Dat mensen meestal hun mooie kanten laat zien op Facebook (en trouwens daarbuiten vaak ook) daar heb ik geen moeite mee, ik lees sowieso liever over vrolijke dan sombere dingen. Leuk om te ontdekken hoe ik er zelf  in sta, want uiteindelijk moet ik daar het antwoord zoeken: in mezelf.


Je gedachten laten je nooit in de steek.... deden ze dat soms maar wel