· 

Een gevoelig onderwerp

Vandaag (dinsdag) zei iemand tegen me 'Goh ik heb de hele dag al het gevoel dat het woensdag is!' Dat zette me aan het denken, want ik bedacht me hoe voelt een woensdag dan? En hoe voelt een maandag eigenlijk? Of een andere dag? Blijkbaar geven ze allemaal een ander gevoel.  Je zou er toch raar van opkijken als ik tegen je zei: 'ik voel vandaag donderdag' of 'gisteren voelde ik weekend'. Op vrijdag kan je al een weekend gevoel hebben. Als je door een bepaald landschap in Nederland rijdt kan het voelen alsof je in het buitenland bent. En hoe voelt het buitenland? Voelt het naar Frankrijk of Noorwegen? Hoe voelt Frankrijk? Uit deze gedachten ontstonde dit gedicht.

De maandag ruikt naar de sterren
De dinsdag ruikt naar de zon
De woensdag ruikt naar honden
De donderdag naar een balkon
De vrijdag ruikt naar roosjes
De zaterdag naar konijn
En de zondag die ruikt naar 
Hmmm.... wat zou dát kunnen zijn?

Reactie schrijven

Commentaren: 0