· 

Slakken

Slakken intigreren me. Je kan ze leuk vinden of juist niet, omdat ze natuurlijk ook je plantjes kaal kunnen vreten. Vooral Petunia's zijn hun favoriet. Je kan hiervoor slakkengif kopen maar het is natuurlijk mileuvriendelijker als je andere plantjes koopt, want er zijn genoeg tuinplanten waar ze minder interesse in hebben.
We vinden slakken vooral gewoon, omdat ze er 'gewoon' altijd zijn. Maar het leuke vind ik om juist naar gewone dingen te kijken en me daar dan nog steeds over te verwonderen. Doordat we ze gewoon vinden kijken veel mensen er vaak niet naar. Want zeg nou zelf sta jij weleens stil bij een 'gewone' brandnetel? (Die nu zo mooi in bloei staan!)
Als het regent komen de slakken met grote getale uit de struiken kruipen, dan ligt de stoep op bepaalde plekken vol met van die slakken met slakkenhuisjes. Ik hoop ze niet per ongeluk plat te trappen dat vind ik zo zielig. Het gaat me altijd aan het hart als ik veel naaktslakken op het fietspad tegenkom dan denk ik: steek nou toch snel over! Hahaha maarja dat zijn natuurlijk mensengedachten.
Vanochtend viel mijn oog op twee slakken in onze achtertuin, in een hoekje waar ik rotzooi dump. Ze zaten op een plastic stang en ik vroeg me af waarom ze nou juist daarop zitten en niet op een plant, dat is toch lekkerder en zeker gezonder? Blijkbaar niet. Of ze zijn heel nieuwsgierig of er zit een lekker luchtje aan plastic of het is lekker zacht. Later deze ochtend bedenk ik me opeens dat ik eergisteren met het maken van een slakkenketting begonnen ben. Deze heb ik gemaakt van een foto van een leeg slakkenhuis die ik een poosje geleden vond.

Reactie schrijven

Commentaren: 0