· 

Houden slakken van plastic?

Vanochtend viel mijn oog op twee slakken in onze achtertuin, in een hoekje waar ik rotzooi dump. Ze zaten op een plastic stang en ik vroeg me af waarom ze nou juist daarop zitten en niet op een plant, dat is toch lekkerder en zeker gezonder? Blijkbaar niet. Misschien zijn ze heel nieuwsgierig, zit een lekker luchtje aan het plastic of het is lekker zacht. Zouden ze zo giftige stoffen binnen krijgen?

 

 Slakken intigreren me. Je kan ze leuk vinden of juist niet, omdat ze natuurlijk ook je plantjes kaal kunnen eten. Vooral Petunia's zijn hun favoriet. Je kan hiervoor slakkengif kopen maar het is natuurlijk mileuvriendelijker als je andere plantjes koopt, want er zijn genoeg tuinplanten waar ze minder interesse in hebben.
We vinden slakken vooral gewoon, omdat we ze veel zien. Ik vind het leuk om juist naar die gewone dingen te kijken en me daar dan nog steeds over te verwonderen. Want zeg nou zelf sta jij weleens stil bij een 'gewone' brandnetel? Die overigens nu zo mooi in bloei staan.

Als het regent komen de slakken in grote getale uit de struiken kruipen, dan ligt de stoep er op sommige plekken vol mee. Ik hoop ze niet per ongeluk plat te trappen dat vind ik zo zielig. Het gaat me altijd aan het hart als ik veel naaktslakken op het fietspad tegenkom dan denk ik 'steek snel over voordat jullie platgereden worden!', maarja dat zijn natuurlijk mensengedachten. Later deze ochtend bedenk ik me opeens dat ik 'toevallig' eergisteren met het maken van een slakkenketting begonnen ben. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0