DIY Creatief met vogelpoep

Even lekker ontspannen (bezig) zijn in de natuur, alleen of met kinderen. Er valt heel wat te beleven, als je je ervoor openstelt! Hoe je dat doet lees je hier. 

Vogelpoep ieieieiewww vies!! Welnee, denk 'out of the box' en ontdek een wereld aan vormen en kleuren in de natuur! Is het je weleens opgevallen dat vogelpoep in allerlei vormen en kleuren op straat ligt? Als je ernaar gaat kijken dan zie je waarschijnlijk figuren verschijnen. 

En als dat niet direct het geval is blijf dan wat langer staan kijken of bekijk het vanaf de andere kant. Zie je echt niks, loop dan gewoon verder totdat je iets anders opvalt. Vind je vogelpoep vies doe dan net of het een klodder verf is. Hou je hersens gewoon voor de gek, dat werkt echt. Ook in steentjes, stokjes, blaadjes, schelpjes, waterplassen of mos tussen stoeptegels schuilt een fantasiewereld, zoals figuren, monsters, dieren, elfjes, gebruiksvoorwerpen. Laat je fantasie op de loop gaan en er gebeurt ook iets moois bij je van binnen, want er zal weer een wereld voor je opengaan, mits je je ervoor openstelt. Maak je vooral geen zorgen, je hoeft geen creatief type te zijn, je hoeft er alleen maar tijd voor te nemen.

Of ga met kinderen op pad en maak er een sprookjesachtig of spannend spel van, een verhaal, dat vinden ze vast hartstikke leuk. Laat ze dat verhaal opschrijven, een tekening maken, fotograferen of een collage maken door hun vondsten op papier te plakken. Je bent zo een poosje zoet, gezellig en gratis. Vergeet er vooral ook zelf niet van te genieten, het is een ontspannen bezigheid met verrassende uitkomsten. En het kleine kind in je wordt weer wakker, lekker onbezorgd bezig zijn, genieten van wat de natuur te bieden heeft. Als een stemmetje in je hoofd tegen je zegt 'ik heb wel wat beters te doen', 'wat kinderachtig' of  'zoiets raars als naar (vogel)poep staan kijken ga ik toch niet doen?' vraag jezelf dan af of dat ook echt zo is? Heb je echt wat beters te doen dan ontspanning zoeken? Is kinderachtig bezig zijn onvolwassen? Is (vogel)poep vies? (Het is immers gewoon onverteerd eten.) Ontspannen en buiten bezig zijn is goed voor elk mens, je connect met de natuur en je geest voelt zich vrij. Regelmatig wil ons brein ook even 'niets' en van daaruit ontstaan ook weer mooie ideeën, ingevingen of alleen al een ontspannen lijf en zeg nou zelf dat is toch heerlijk? Het gaat uiteindelijk niet over een mooi resultaat krijgen, wat wel leuk is natuurlijk, maar vooral over het proces. Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat er uit jouw of jullie zoektocht is ontstaan.