AUM chanten

Ik loop in mij eentje op straat en kijk om me heen, komt er niemand aanlopen of fietsen? Nee mooi, de kust is veilig. Oké dan ga ik is een keer AUMEN (wanneer je AUM of OHM of OM chant dan  maak je connectie met de vibratie van alles om je heen. Je maakt een zoemend geluid wat een meditatief effect op je heeft en je helpt om te ontspannen. En het helpt je focussen en je bewustzijn van interne spanningen af te brengen, hierdoor creëer je balans in je lichaam, geest en ziel.) Dan begin ik  'AAAAAAAA UUUUUU MMMMM' en dat herhaal ik nog een paar keer om te zien wat voor effect het op me heeft. Maar met mijn gedachte ben ik niet helemaal bij mijn AUM maar bij mijn schaamte om niet betrapt te worden. En als ik denk dat echt niemand het ziet... kijkt de hond achterom met zijn kop een tikkeltje scheef en zijn oor gespitst en denkt vast 'wat ben jij in godsnaam aan het doen?'  🤣

 

Misschien heb je er ook weleens van gehoord maar weet je de betekenis niet precies. Meer informatie vind je o.a. op de site van Happywithyoga.com