Water diervriendelijk wegjaagmiddel

šŸ’§Ik lees in het nieuws 'Politie zet waterkanon in tegen hooligans'. Water is zeker een prima wegjaagmiddel! Ik gebruik het ook bij krolse katten die janken of katten die vechten en niet uit elkaar willen gaan. Pas geleden was mijn kat in gevecht met een kater en die liet zich door mij niet wegjagen hoe gek ik ook deed. Toen kwam ik op het idee mijn slipper op hem te gooien maar zelfs dat werkte niet tot mijn grote verbazing. Wat vond ik hem eng! Laatste redmiddel was de tuinslang en dat hielp direct (ik had me een hoop moeite kunnen besparenšŸ¤£). Met water in een plantenspuit leerde ik vroeger onze kat niet op het aanrecht te springen en andere dingen die hij niet mocht doen. Water helpt ook om zwanen weg te jagen. We hebben een keer een vechtend stel zwanen in de sloot achter ons huis gehad en toen kwam ik erachter dat water gooien een prima middel was ze uit elkaar te drijven. Bijzonder dat je dan instinctief weet wat je doen moet, want het was een nare situatie twee zwanen die een jong wilde verdrinken (ik heb hem kunnen redden). Ook als zwanen ruzie hebben met onzen honden die hun territorium verdedigen en blijven staan blaffen (brrr). Nu ik dit schrijf zie ik een beeld voor me uit een film wat hier ook wat van weg heeft, een man en vrouw ruzie hebben in een restaurant, de vrouw opstaat en de man een glas water in zijn gezicht gooit. Water is onmisbaar in ons huishouden, gezonde voeding, voor hygiĆ«ne, voedselproduktie, industrie en handel. Water een kostbaar goed en ideaal en onschuldig wegjaagmiddel!šŸ’¦