· 

Nieuw 'Boodschappen uit de natuur'

Ik heb een blog 'Boodschappen uit de natuur' toegevoegd in de menubalk. Ik word me steeds meer bewust dat ik dingen 'zie' en 'hoor' (het voelen wist ik al), bijvoorbeeld kleine diertjes en plantjes die net als in een 3D film opeens uit de natuur 'naar me toe springen' en ik ze uitvergroot zie. 'Gedichtjes' en 'Inspirerende foto's' zijn ook boodschappen die ik onder dit kopje schaar. Wat er gebeurt is dat iets mijn aandacht trekt, ik fotografeer het en er ontstaat een verhaal of gedichtje. Soms ontstaat het pas uren of dagen later maar altijd voorafgaand aan een bepaald gevoel, alsof er iets in de lucht hangt en het zich op dat moment nog niet in detail laat zien. Ik voel dan dat er iets gaat komen. Alles wil zich laten zien wat ik op mijn site zet maar toch heb ik dat 'bijzondere' gevoel niet bij alles wat ik zie, daarom heb ik 'Boodschappen uit de natuur' gescheiden van de andere kopjes in de menubalk (niet omdat het moet, maar omdat het kan😄).   

 

Pareidolie

Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt, zie ik naast 'look-a-likes' (een besje of steentje dat op een diertje of op een voorwerp lijkt, kleine insecten of bijzonder mooie kiekjes van planten etc. ook gezichtjes in voorwerpen. Ik ontdekte dat het herkennen van gezichten in voorwerpen pareidolie heet en een product is van onze evolutie. Je hebt het gevoel alsof  'iets' naar je kijkt. Bepaalde kenmerken uit het voorwerp activeren bepaalde mechanismen in je hersenen die ervoor zijn om informatie van menselijke gezichten af te lezen (kijkt iemand blij of boos? Let hij op je?). Zoals patronen die op gevaar kunnen wijzen, zoals het silhouet van een roofdier. Leuk te weten dat het is een alledaags verschijnsel is. Meer hierover kan je lezen op Scientia.nl als je geïnteresseerd bent. Hoe genieus zitten we in elkaar! 

 

Naast 'de wetenschap'  bestaat er meer tussen hemel en aarde waar we soms (nog) geen verklaring voor hebben en ik geloof echt dat de natuur ons iets wil laten zien of  vertellen via mijn waarnemingen/foto's. Soms zien we dingen niet maar voelen we (de energie) wel. Alles in het universum is altijd in beweging (vast, vloeibaar, gas) en energievelden wisselen energieën en informatie uit met elkaar. Ieder ding, elk mens heeft zijn eigen trillingsfrequentie (hoog/laag) en die veranderen continu afhankelijk van allerlei dingen zoals o.a. je fysieke en geestelijke gesteldheid, de stand van de maan en wie weet wat nog allemaal meer waar we ons niet bewust van zijn. Hoge trillingen (positieve energie) trekken hoge trillingen aan daarom is het belangrijk positief te denken. Kleuren zenden ook energie uit en dat kan je voelen, want als je in een groene kamer staat zal je je anders voelen dan als je een rode kamer binnen loopt. Als een bepaalde bloem je aandacht trekt is dat wat op dat moment connect met je binnenste, je ziel (of hoe je het ook noemen wil), omdat haar trillingsfrequentie sterk lijkt op die van ons. Bloemen symboliseren de ziel van de mens. Elke bloem (of dier) staat symbool voor iets, zoals bijvoorbeeld de roos voor liefde, vreugde, geluk, kwetsbaarheid. Als een bepaalde bloem je aandacht trekt kan dat iets over jou vertellen. Wat trekt je precies aan? Waarom en wat zegt dat over jou op dat moment? Wat voel je erbij? In de stilte ga je meer voelen en kom je dichter bij je kern, je essentie, bij wie je in wezen bent! Hol daarom niet teveel of alleen maar door in je leven (daardoor kan je ook uit balans raken en raak je (de verbinding met) jezelf als het ware kwijt).  

Welke betekenis je eraan geeft of wat je ook gelooft,

laten mijn foto's, blogs, gedichtjes, creaties

inspirerend zijn, je raken, leerzaam of gewoon leuk en grappig zijn

het gaat om het plezier dat we eraan beleven!

Keep life simple❤


Alles is precies zoals het zou moeten zijn

Reactie schrijven

Commentaren: 0