Nieuwsgierig Aagje

Wat is dit?

Nieuwsgierig Aagje

had een vraagje

en nog een vraag

en nog een vraag

en nog een vraag

en nog eentje.....

ze wilde graag van alles weten

hoe zit dit en hoe zit dat?

totdat moeder riep

stop, nu ben ik het zat

ik word moe van al je gesprekken

jammer, zei Nieuwsgierig Aagje 

want ik wil nog zoveel meer ontdekken!

 

 

 

🦉 Mensen die nieuwsgierig zijn aangelegd:

✅ Staan open voor onzekerheden

✅ Staan open voor verandering

✅ Staan open voor ideeën

✅ Staan open voor andere waarden

✅ Hebben een grotere fantasie

✅ Dagen zichzelf uit om nieuwe dingen te leren

 

Leuk 🍄 weetje over de foto: dit is de Dennenvoetzwam die je tegen kan komen in de nazomer/herfst. Het is een schimmel die groeit op boomstronken (stobben) van dennenbomen of vlakbij aan de voet van naaldbomen. Het gele gedeelte wat je ziet heet een vruchtlichaam. Deze parasitaire schimmel veroorzaakt stamvoetrot. In de nazomer of herfst brengt de zwam een vruchtlichaam voort dat eenjarig is. Vroeger werd hij gebruikt om stoffen en wol mee te kleuren. Als hij nog jong is heeft de zwam een fluweel gele hoed met een trechtervormig centrum en binnen enkele weken scheidt hij een kleverige stof uit en kleurt hij donker. Een oud vruchtlichaam is verhard en zwart.