· 

Nieuwsgierig Aagje

Nieuwsgierig Aagje

Had een vraagje

En nog een vraagje

En nog een vraagje 

En nog een vraagje

En nog eentje.....

Ze wilde graag vanalles weten

Hoe zit dit en hoe zit dat?

Totdat moeder riep

Stop, nu ben ik het zat!

Ik word moe van al je gesprekken

Jammer, zei nieuwsgierig Aagje 

Ik wil nog zoveel ontdekken!

 

Denk jij dat nieuwsgierig zijn een slechte eigenschap is? Dan mag je die gedachte bijstellen, want (gezond) nieuwsgierig zijn wordt ook wel gezien als een teken van intelligentie. Dus doe er je voordeel mee. 

 

🦉 Mensen die nieuwsgierig zijn aangelegd:

✅ Staan open voor onzekerheden

✅ Staan open voor verandering

✅ Staan open voor ideeën

✅ Staan open voor andere waarden

✅ Hebben een grotere fantasie

✅ Dagen zichzelf uit om nieuwe dingen te leren

 

Leuk 🍄 weetje over de foto: dit is de Dennenvoetzwam die je tegen kan komen in de nazomer/herfst. Het is een schimmel die groeit op boomstronken (stobben) van dennenbomen of vlakbij aan de voet van naaldbomen. Het gele gedeelte wat je ziet heet een vruchtlichaam. Deze parasitaire schimmel veroorzaakt stamvoetrot. In de nazomer of herfst brengt de zwam een vruchtlichaam voort dat eenjarig is. Vroeger werd hij gebruikt om stoffen en wol mee te kleuren. Als hij nog jong heeft de zwam een fluweel gele hoed met een trechtervormig centrum en binnen enkele weken scheidt hij een kleverige stof uit en kleurt hij donker. Een oud vruchtlichaam is verhard en zwart.


Wees je bewust wat je tegen kinderen zegt als ze nieuwsgierig zijn

Reactie schrijven

Commentaren: 0