· 

Zonnestralen

 

 

🌞Dag lief Zonnestraaltje,

 

Je bent mijn zonnestraaltje

Jij bent het zonnetje in huis

Als je bij mij in de buurt bent

Dan voel ik me vrolijk en thuis

Jij bekijkt het leven

Altijd van de zonnige kant

Want

Ook na regen komt er zonneschijn

Wat vind ik het toch fijn

Om in jouw buurt te zijn

 

  

Leuk ☀ weetje:


Dit waren de laatste zonnestralen voor de komende dagen denk ik (zoals de weersverwachting er nu uitziet). Verschillende namen voor deze zonnestralen zijn zonneharpen, schemeringsstralen, crepusculaire stralen, wolkenstralen of jacobsladder. Dit is een weersverschijnsel waarbij een invallende lichtbundel van de zon door bijvoorbeeld een gat tussen het bladerdak van de bomen straalt. Je ziet deze zonnestralen als de zon laag staat en als er een koude nacht is geweest, er vocht in de lucht hangt (mist) en/of als de grond vochtig is. Je ziet ze als er iets aanwezig is in de lucht om tegenaan te schijnen zoals stof, vocht of rook. En er moet weinig of geen wind zijn en een droge dag. Lichtbundels zie je ook door wolken of langs een bergtop schijnen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Godart Bosmans (woensdag, 23 september 2020 17:03)

    Prachtige foto's Viv en de weetjes zijn op z'n zachtst gezegd leerrijk en interessant!

  • #2

    MijnCreatieveBrein Viviënne (woensdag, 23 september 2020 18:25)

    Dankjewel!