Corona gekte

Probeer maar is één dag niet met Corona mee bezig te zijn🙃 En ben jij er niet mee bezig dan is het wel iemand in je omgeving. Ik ging even boodschappen doen en voordat ik vertrok deed ik zoals altijd lippenstift op. Waarom? Bedacht ik me opeens, ik zet straks een mondkapje op.

Bij de supermarkt wil ik op mijn telefoon kijken en de gezichtsherkenning herkent mij voor de zoveelste keer niet. Oja..... mondkapje...

Ik hoor een verkoper grappen/vertellen tegen zijn collega dat hij tegen een klant zei dat zijn mond van verbazing openviel, maarja dat zag die klant toch niet... 😄

Stond ik voor de toonbank en zag ik een reclame van Finitar (zie foto) op de toonbank staan. Aangezien mijn gedachten minstens zo snel gaan als het licht bedacht ik me zonder dat ik er erg in had: hee is de Corona thuistest al te koop? Ik voelde er zelfs een vleugje blijdschap bij. Totdat ik beter keek en echt zag wat de reclame voorstelde, namelijk het 'wonderfilter' dat roken minder schadelijk maakt (laat me niet lachen). Kijken maar niet zien, ik kan er soms wat van 🙈

Over niet (willen) zien gesproken, sommige mensen doen nog steeds of Corona niet bestaat. Zo vernam ik in de wandelgangen een halfbakken verhaal dat de Mexicaanse griep en Corona met elkaar vergeleken werden. Want bij de Mexicaanse griep werden ook niet zulke strenge maatregelen genomen 'dus' alles rondom Corona wordt zwaar overdreven.

Ik schiet in de lach als ik een vrouw alleen in haar auto zie rijden met een mondkapje op. Moet zij zich tegen zichzelf beschermen? (Of is het eigenlijk om te huilen?)

Ik vind het ook wel lekker 'een soort van anoniem' om zo door de winkels te struinen. En prettig dat het rustiger is hier en daar.

Corona is de Latijnse naam voor jongens en meisjes en de betekenis is kroon.  

En als je nog niet genoeg van Corona kan krijgen dan kan je op de website van het Coronawoordenboek kijken.