Stoeien met kerstdecoratie

Wat de kersttakken te vertellen hebben... 

Iemand die ik ken zei tegen mij dat ze de hele dag bezig zou zijn met haar kerstboom optuigen en haar huis versieren. Ik reageerde verbaasd  'Wát? De hele dag? Nou ik niet hoor ik ben van het 'even snel doen.' En vervolgens was ik er anderhalve dag mee bezig (dacht ik). Ik moet mijn grote snuffert dichthouden🙄.

Ik begon met een takkenklus, de kunstkerstboom opzetten en de takken een voor een uitvouwen, het was (als) een Zen-oefening en mijn gedachten dwaalden af. Takken uitvouwen... leven ontvouwen... kan staan als symbool voor het ontvouwen van je levensmissie, levensdoel dat wat vervulling, zin en betekenis aan je leven geeft (en dient een groter belang dan alleen jezelf). Het is een persoonlijk proces. Soms denk je de ene kant op te gaan en gebeuren er dingen in je leven die je toch een heel andere kant op sturen. Je weet niet hoe je leven zich de komende jaren zal ontvouwen, wat er op je pad zal komen en hoe je je gaandeweg zult ontwikkelen. Pas achteraf zie je dat het een heeft geleid tot het ander. Bij takken uitvouwen zie je het resultaat wel een stuk sneller😄. Mijn gedachten ebden weg en het werd weer stil in mijn hoofd.

 

Eindelijk was ik klaar met die takkenklus en stond de boom in de ballen en kerstverlichting te shinen🤩. Als ik er vervolgens even bij stilsta en naar mijn kunstwerk kijk zie ik veel verschillende kleuren ballen: glitter, glanzend, mat en kerstbalfiguren zoals vogels, zwanen, kabouters en paddenstoelen. Ik vroeg me af wat dat over mezelf vertelt. Ik heb net mijn diploma Creatieve Therapie binnengesleept (naast recent nog twee prachtige certificaten en licentie De Levensinitiaties en Het Nieuwe Counselen) en dan zijn we ook met dit soort vragen bezig als we onze tekening 'lezen'. Dus wil jij jouw kerstboom 'lezen'? Neem dan de tijd om ernaar te kijken en vraag jezelf af wat je erin hebt gehangen en welke kleur(en) zie je of overheersen? Hoe ziet het geheel eruit? Wat zegt dat over jou? Have fun! Ik vond Creatieve Therapie zo boeiend, daar zit een stukje 'ontvouwen van mijn levensmissie' in, dat ik in januari een nieuwe opleiding ga beginnen die mooi aansluit op de Creatieve Therapie. Althans als alles loopt zoals ik nu denk/hoop dat het gaat lopen, want zoals ik al schreef kan het weleens gebeuren dat je soms denkt dat je de ene richting op gaat en worden je plannen door moeder natuur toch omgegooid. Go with the flow.

 

Om het nog even over de kerstdecoratie te hebben, nu ben ik nog steeds bezig met de kerstversiering, want ik moest op zoek naar een nieuwe transformator voor de raamverlichting. Ik heb al jaren mijn lievelingssterren voor de ramen hangen (doorzichtig plastic 3D die telkens van kleur veranderen) en die wil ik nog zo graag gebruiken. Dat is ook een vermoeiende zoektocht kan ik je vertellen! Bouwwinkel in bouwwinkel uit, bouwwinkel in bouwwinkel uit en dat zonder resultaat! Om het vervolgens op internet te bestellen. De kosten zijn inmiddels hoger dan nieuwe verlichting vermoed ik😏. Toen dat gebeurd was ging ik nog even nieuwe kerstverlichting (vorig jaar gekocht) in de tuin ophangen en kwam ik erachter dat er geen stekker bij zat. Geen stekker... kan het nog gekker? Ik ben er inmiddels klaar mee, want ik had alles 'even snel' willen doen maar ik moet nu nog een stekker fixen duzzzz🙄🙄. Een luxe 'probleem'. Elk jaar zeg ik tegen mezelf ik versier het dit jaar niet meer zo uitgebreid en steevast doe ik het elk jaar toch weer uitgebreider dan ik me voornam. Het lijkt me een goed plan mezelf nu voor te nemen om mezelf volgend jaar niet weer voor de gek te houden.