· 

De witte reiger

De witte reiger

Vliegt heerlijk door de lucht

Maar goed dat hij genoeg snelheid heeft

Anders werd het een duikvlucht 

Bij zeer langzaam vliegen zou een vogel naar beneden vallen (wat natuurlijk niet gebeurt). Als vogels langzaam vliegen treedt er turbulentie op net als bij vliegtuigen. Om te voorkomen dat een vogel naar beneden valt bij langzaam vliegen heeft hij een aantal kleine veertjes aan de toppen van de vleugels, de alula. De alula vind je aan de voorkant van de vleugels. Door deze op te tillen kan de vogel luchtstroming regelen en kan hij er ook mee versnellen. 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Godart Bosmans (woensdag, 03 februari 2021 15:35)

  Alsof deze witte statige Reiger de wolk in de lege lucht in vliegt...
  Ook weer een mooi weetje Viv.
  Laat het wit als kleur van de hoop door jullie ether zweven...

  Godart