· 

Het Kwark Stappenplan

Iedereen volgt weleens een Kwark Stappenplan, let er maar eens op wanneer jij dat doet. En doe je dat niet, dan raad ik je aan dat soms wel even te doen. Niet omdat het moet maar omdat je het nodig hebt. Ookal gaat het nergens over, lijkt het. Hoe vaak wuiven we wel niet dingen weg? Zeggen dat iets onbelangrijk is terwijl je gevoel je toch echt iets anders verteld? Het gaat altijd ergens over. In plaats van te oordelen dat dingen anders zouden moeten gaan dan jij (nu) wilt, laat het gewoon gebeuren. Zonder weerstand, want dan gaat de energie vanzelf beter doorstromen. Die energie stuurt je altijd de goede kant op, namelijk naar de plek waar jij moet zijn. Zo simpel is het. Jezelf dingen wijsmaken of in de weerstand gaan blokkeert je, en gebeurt dat niet direct dan wellicht een andere keer. Zo ontstaat een burn-out ook.

 

Ik maakte de kwark op en zette de lege pot op het aanrecht. Ik had nog geen zin om naar de garage te lopen. Onzin, want ik was er eerlijk gezegd al een aantal keren langs gelopen. Later verhuisde de lege pot naar de bijkeuken. En nog weer veel later besloot ik hem toch naar de garage te brengen. Eenmaal in de koude garage aangekomen had ik geen zin om vijf stappen verder te lopen om het in de afvalzak te doen dus zette ik hem op de bagagedrager van mijn fiets, klaar voor de volgende en laatste ronde. Opeens zag ik waarmee ik bezig was en schoot in de lach! Meestal ben ik van de aktie en opruimen (vraag het maar aan mijn kinderen dan hou ik even mijn oren dicht 🙉). Ik voelde me moe en blijkbaar moest dit 'project'  in kleine stapjes. Als je voelt dat je behoefte hebt aan rust, aan vertraging luister dan niaar je lichaaam en maak je eigen Kwark Stappenplan. Je hoeft in wezen niks te maken, alleen maar te luisteren en voelen, dat heet: je intuïtie. Een gezond plan zou ik zeggen 😘

 

P.S. Dit is geen reclame voor kwark 😉

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Godart Bosmans (maandag, 26 april 2021 00:04)

  Kleine stapjes zijn de belangrijkste stappen, daarom dat ook baby's deze kleine stapjes nemen en de Oosterse wijzen zeggen niet voor niets...:" hij die zacht stapt komt het verst...".
  Doch een beetje kwark
  in ons levenspark
  kan geen kwaad
  en is geen slechte daad....