Gaten

Wat gaten te vertellen hebben ... 

Heel apart, afgelopen week dacht ik aan gaten. Ik wilde er een gedichtje over schrijven maar zover was ik nog niet gekomen. Ik zag namelijk opeens 'overal' gaten in, in verschillende onderbroeken, sokken en sommige truien. En toen kwam ik begin deze avond deze bloempot en het blad tegen. 

 

Een gat is een leegte. Een leegte wil graag opgevuld worden. En omdat mijn gaten-thema van de afgelopen dagen mijn nieuwsgierigheid wekte, stelde ik mezelf de vraag wat gaten en óf gaten ons iets te vertellen hebben. Door mezelf deze vraag alleen maar te stellen stuitte ik op onderstaande informatie.

Pas je op dat je niet te diep in een gat duikt als je op zoek gaat naar antwoorden? 😉

Onderstaande informatie vond ik op de website van Meditatie en Mystiek, het blog van Kees Voorhoeve over theorie van de gaten. 

'Zoals mensen onder normale omstandigheden zijn, zitten ze vol met gaten. Wat is nu een gat? Een gat verwijst naar ieder deel van jou dat verloren is gegaan, wat wil zeggen elk deel van jou waarvan het bewustzijn kwijt is. Wat overblijft is een gat, in zeker zin een gebrek. En datgene waarvan we het bewustzijn kwijt zijn is natuurlijk onze Essentie. Als we ons niet bewust zijn van onze Essentie, houdt die op zich te manifesteren en is ze zoek. Vervolgens voelen we een gebrek. Dus een gat is niets anders dan de afwezigheid van een bepaald deel van onze Essentie. Het kan verlies van liefde zijn, het verlies van eigenwaarde, het verlies van de capapciteit voor contact, verlies van wilskracht, verlies van helderheid, verlies van vreugde, van een of meer van die hoedanigheden van Essentie'.