De dichter ziet

Creatieve breinen en gewone mensenūüėČ ik kwam dit geweldige stuk (van herkenning) op internet tegen:¬†'Dichters zijn rare mensen. Ze kijken anders. Terwijl mensen meestal kijken naar wat nodig en nuttig is, lijken dichters dat niet zo belangrijk te vinden. Die kijken naar wat mooi is, in deze wereld maar ook in andere werelden waar mensen gewoonlijk langs kijken, omdat ze wel wat beters te doen hebben. Tenminste dat denken ze. Lees verder:¬†¬†Dichters en dichten

Er ontpopte in mezelf een dichter

 voel me door schrijven lichter

ik denk creatief

constructief

heb de natuur en beestjes lief

 kijken en zien

een creatieve blik

dat is allemaal een stukje 'ik'

Noem het fantaseren

fantastisch

ik heb een creatief brein

vol verwondering

open en vrolijk 

dat voelt fijn

 

Ik kom steeds meer thuis bij mezelf

wat een feest

de waarheid is

ik ben nooit weg geweest

soms dacht ik ben ik raar? 

 wat ik gelukkig steeds minder ervaar

ik bekijk de dingen anders blijkbaar

 ieder heeft zijn eigenaardigheid

soms voel je je opgesloten

en dan weer bevrijd

 

Waarheid

laten we niet oordelen 

we zijn goed 

precies zoals we zijn

zie het leven niet als 'ik en jij'

we zijn één, zie het als 'wij'