Magie van het leven

💫Omdat ik goed ben in iets anders lezen dan dat er daadwerkelijk staat, kwam ik vanochtend een uur te vroeg op mijn afspraak aan. Dus beloonde ik mijn geduld met een kop koffie en een croissantje. Aan het tafeltje naast mij kwamen twee dames zitten waarvan de jongste de oudere vergezelde en de jongste aan een stuk door kletste. Ze roddelde en oordeelde wat af over een kennis hoorde ik, want af en toe ving ik (ongewild) iets van hun gesprek op. De oudere dame die tegenover de roddeltante zat voelde zich denk ik bezwaard (wilde weg?) zo te horen aan het antwoord dat ze kreeg 'Welnee, ik zit hier voor jou, ik heb speciaal voor jou tijd vrij gemaakt!' 🤔😆Hmmm... ojajoh?? En ze ging nog twee koffie halen, want zij had het in ieder geval naar haar zin.

Inbegrepen bij de koffie met croissant kreeg ik een oefening 'Mens erger je niet', passend bij het (mijn) thema 'Geduld is een schone zaak' wat betekent: wie rustig afwacht wordt beloond. Niet met wat lekkers maar met inzicht over zichzelf, want jaja het universum is magisch en doet nooit zomaar iets! Dus lieve lezer pas op voor je besluit een restaurant binnen te stappen, want je weet nooit wat je op je bordje krijgt.