Iedereen heeft het gedaan

Er gebeurd altijd wel iets in ons gezin en dan is het makkelijk om Iemand anoniem de schuld te geven. En zo kregen we plotseling een bijnaam.

Het valt niet altijd mee om met zijn zessen in een huis te leven en de boel netjes achter te laten! En om soms even aan De Ander te denken. We hebben inmiddels allemaal een bijnaam (en lachen zo ook heel wat af!) Het begon toen mijn man een aantal keer 'iemand' erop wees dat die iets niet naar zijn zin had gedaan (en zeker niet altijd onterecht). En al gauw bleek ik die 'iemand' te zijn en ik gaf regelmatig toe dat ik het had gedaan. En op een gegeven moment als Iemand weer is iets gedaan had dan keek iedereen naar mij. En zo werd het een leuk woordenspelletje hier thuis als Iemand iets gedaan had.

 

Bij ons thuis laat Iemand zijn rotzooi slingeren. Heeft Iemand het raam zo lang open laten staan? Het wordt veel te koud in huis.

Niemand heeft de sleutel in het slot laten zitten. En Niemand doet zijn vaat in de vaatwasmachine. Ze zijn lekker makkelijk, want als er een jas van de kapstok valt laat Ze het gewoon op de grond liggen. Kan Ze haar kamer niet is even een beetje opruimen?

Iedereen denkt soms alleen aan zichzelf zonder ook maar even aan De Ander te denken.

 

En Wie gooit de vuile was naast de wasmand i.p.v. er normaal in? Wie heeft dat gedaan?! Wie spoelt het bad niet na, na er met een kleimasker ingezeten te hebben. Wie heeft de deksel niet goed op de pindakaas pot gedraaid?

Jullie doen vervelend. Jullie vinden dat je altijd gelijk hebt.

Allemaal  is schuldig, allemaal hebben we het weleens gedaan! En Allemaal moeten we er soms hard om lachen!