· 

Kreukel gras

Daar stond het kreukel gras

In de minderheid

Te staan

Tussen het perfecte plaatje

Van glad gras

Ontkiemt uit een zaadje

Toen ik het zag

Was ik even ontdaan

Uit het veld geslagen

En ik vroeg me af

Hoe is dit ontstaan?

Die geribbelde lagen

Maar ik kreeg geen antwoord

Dus bleef ik achter

In verwondering

Met al mijn vragen🌾

Op de onderste foto zie je grassprietjes, ze staan in een grasveld tussen duizenden andere gladde grassprietjes. Niks bijzonders zou je denken... nou echt wel! Want toen ik ervoor stilstond en eens goed keek zag ik opeens een 'gekreukeld' grassprietje. Ik ging op onderzoek uit, want ik was benieuwd of dit de enige was. Ik heb er nog 3 verspreid over het grasveld gezien. Ze komen uiteraard vast vaker voor maar in de minderheid, kijk en je zult zien. 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Godart Bosmans (woensdag, 11 december 2019 20:43)

  Dit heb ik nog nooit gezien, ik begrijp je verwondering dan ook goed. Wel een leuke waarneming!
  Is het een symbolisch teken voor ribbeltjes op je weg...?
  Als rimpeltjes die tgv een geworpen steen in cirkels weg golven in stil en rustig water....

  Grtjs,

  Godart

 • #2

  MijnCreatieveBrein Viviënne (zaterdag, 28 december 2019 08:18)

  Dank je voor je reactie. Ik had het ook nog nooit gezien Godart en ik was er al heel vaak langs gelopen. We zien ook vaak zoveel niet! Wie weet wat voor moois het me te vertellen heeft!

 • #3

  Godart Bosmans (maandag, 30 december 2019 11:05)

  Een goede vriend schreef me over het 'kreukelgras' het volgende:
  Ik denk dat het "kreukelgras", mooie naam trouwens, ontstaat in het begin van de groeifase. Het jonge blaadje zat waarschijnlijk een beetje geklemd en moest wat opzwellen om genoeg druk te bekomen om het knellende, misschien verdroogd ringetje van oud gras, te doen barsten. De groeistoornis bleef zichtbaar na het volledig uitgroeien van het blad.

 • #4

  MijnCreatieveBrein Viviënne (dinsdag, 31 december 2019)

  Grappig hoe mijn verwondering en vraag anderen (jou) ook aan het denken zet! Gedachtenenergie is net een virus, het verspreid zich vanzelf.