Creatief met een tak

DIY creatief met kralen en een takje. Je hebt niet veel nodig om een leuk presentje te maken voor iemand die je dierbaar is. Een takje, kralen, ijzerdraad en niet te vergeten je fantasie. Heb je er weleens aan gedacht dat creativiteit een van onze belangrijke voedingsbronnen op denkniveau is? De verbeelding/fantasie is onze omgeving waar onze innerlijke bronnen zich bevinden. Het bijzondere van de verbeelding is dat het vrijheid en ruimte geeft aan wat er in je leeft en ook voor wat je nodig hebt of verlangt, je zelfgenezend vermogen wordt ermee geactiveerd. Volwassenen denken al snel dat ze niet creatief zijn, dat komt omdat ze vaak denken dat ze iets niet (meer) kunnen zonder te proberen (heb je jezelf weleens afgevraagd waar dat idee vandaan komt?) of denken iets te moeten presteren. Creatief bezig zijn gaat niet om presteren, het gaat om het proces en plezier dat je eraan beleeft. En wat gebeurt er als je alleen al dénkt dat je iets niet kan? Juist.. dan is de kans van slagen kleiner en dan kan je het bevestigen door te zeggen 'zie je wel dat ik het niet kan'. Hou jezelf niet tegen door je gedachten dat is echt niet nodig. Vroeger als kind gebruikte je je fantasie ook en dat kind zit nog steeds in je!