· 

Creatief met zadenomhulsels Prinsessenboom

Wat deze zaden ons te vertellen hebben...

DIY (do it yourself): Ga de natuur in en maak wat foto's. Kijk wat je erin ziet en maak daar een fotokopie van en ga ermee aan de slag of teken het na. Niet vooral niet teveel na, laat het ontstaan, dan ontstaan de mooiste creaties!

 

Deze omhulsels vond ik op straat en zijn gevallen uit de Keizersboom (Anna Paulownaboom), deze komt van oorsprong uit China. Anna Paulowna was de echtgenote van Willem II. Ookwel Prinsessenboom genoemd. Het hout wordt gebruikt voor meubels en muziekinstrumenten en in de bouw. In China werd er bij de geboorte van een meisje een boom geplant, als ze ging trouwen wrden er uit het hout van de gekapte boom voorwerpen gesneden die konden dienen als bruidsschat. Meer leuke weetjes hierover vind je op InfoNu

Reactie schrijven

Commentaren: 0