Slakken gevaarlijk voor honden

Wat de slak wil vertellen...

Ik zag 'onze' leuke tuinslak weer schuifelen. Vorige keer toen ik hem bestudeerde zat hij op onze gieter. Wat mijn aandacht trok was zijn bergje ontlasting wat hij mee droeg. Ik dacht wat zit daar allemaal in? Ik zag wat groens (van blaadjes natuurlijk), witte stukjes en zand leek het wel. Daarom maak ik graag foto's, die kan ik uitvergroten en het meer in detail bekijken. Ik dacht 'oh dat is leuk voor op Facebook' maar toen ik het alleen al aan een van mijn dochters vertelde werd ze er onpasselijk van, vreselijk vies vond ze het. Ze wilde mijn verhaal nieteens horen. Daar had ik niet bij stil gestaan, ik kan het wel fascinerend vinden maar dat geldt niet voor iedereen natuurlijk.. (was ik even vergeten). Dus nu heb ik dit verhaal toch een beetje kunnen delen maar die foto zal ik jullie besparen.
Zoals ik al schreef zag ik deze slak weer (althans hij leek erop), ongeveer op dezelfde plek als vorige keer. Toen kwam onze hond aanlopen en die eet bijna alles. Hij is altijd te verleiden met een voertje, je kan hem ervoor wakker maken😄. Nu was ik benieuwd wat hij met deze slak ging doen. Hij liep er naartoe en rook er even aan en toen dacht hij wegwezen niks voor mij. Nu zijn er honden die weleens een slak eten. Slakken (en kikkers) zijn gevaarlijk voor je hond (en kat), want ze kunnen levensgevaarlijke parasieten bevatten zoals bijvoorbeeld de Franse Hartworm, ook hun slijm kan besmettelijk zijn. In het hart en longslagader van de hond ontwikkelen de eitjes van deze parasiet zich tot worm. Die hoest de hond op en slikt het dan meestal weer door. En kan je hond via zijn ontlasting ook andere honden besmetten. Duzzzz zie je dat je hond een slak opeet, vooral geen paniek, maar ontworm hem zo snel mogelijk en bespreek het even met je dierenarts. High 🐾