Vaststaan in het verkeer

Een kettingreactie veroorzaakt door één jongeman die niet goed op zat te letten en in ieder geval niet de juiste keuze maakte. Zijn vrachtwagen kwam vast te zitten in een bocht tussen de verkeersborden en lantaarnpalen. De chauffeur had op een bepaalde tijd op een bepaalde plek moeten zijn en daar zaten ze nu vast op hem te wachten. Ondertussen liep het verkeer er omheen vast en daar stonden we dan... stil. Ik prijsde me gelukkig dat ik kon zien wat er gaande was, want stel je voor dat ik aan de overkant om de hoek had gestaan dan was ik misschien gaan fantaseren wat voor ernstig ongeluk er gebeurd zou kunnen zijn. Het leven stond even stil en had ik tijd om na te denken...

 

De verkeersregelaars die lekker hun boterhammetjes zaten te eten moesten hun maaltijd laten staan om de chauffeur te helpen. Dat ging ze niet makkelijk af, want de vrachtwagen stond aardig klem. De vrouw in de auto voor me had een afspraak bij de tandarts en zat zenuwachtig op haar stuur te tikken van ongeduld. Ze belde haar vriendin en spuide haar ongenoegen. Haar vriendin die vlak voor het telefoontje nog in een vrolijke bui was zat nu met een ernstig en fronsend gezicht het verhaal van haar vriendin aan te horen. Die frons was niet echt bevorderlijk voor haar 50+ voorhoofdhuid. Toen ze ophing was haar vrolijke bui verdwenen en zat ze nog even met het verhaal van haar vriendin in haar hoofd. In de tussentijd had ze eigenlijk een boodschap willen doen maar daar had ze nu geen tijd meer voor dus gooide ze haar plannen om.

Inmiddels zat de tandarts met zijn handen in het haar! 'Waar blijft mijn patiënt toch?' dacht hij en liep naar de assistente toe die achter de balie zat en hij zei 'als mevrouw niet binnen 5 minuten binnen komt lopen dan kan ze niet meer geholpen worden'. De tijd duurde en duurde. De vrachtwagenchauffeur zweette  zich kapot van de stress om uit zijn benarde positie te komen. Intussen had de verkeersregelaar flink aan een van de verkeersborden staan trekken om hem wat schuiner te zetten (echt hè?!) zodat er iets meer ruimte vrij kwam om de wagen er langs te laten. Wat later natuurlijk ook weer hersteld moet worden met alle gevolgen van dien. Hij had zo lopen trekken aan die paal dat hij last had gekregen van zijn schouder en daarom besloot hij om aan het eind van de middag de fysiotherapeut te bellen om een afspraak te maken. De fysiotherapeut zal vast blij zijn, want dan krijgt hij er weer een nieuwe patiënt bij en verdient hij nog meer centjes waarvan hij weer wat extra's kan kopen. Of hij heeft geen zin in een nog drukkere agenda, dat kan natuurlijk ook. 

Uiteindelijk lukte het de vrachtwagenchauffeur zijn wagen tussen de palen uit de bocht te rijden en kwam de verkeersopstopping weer langzaam op gang. Alle mensen waren opgelucht, want iedereen had voor ze van huis vertrokken een ander plan in gedachte, in ieder geval eentje waar geen verkeersopstopping in voorkwam. 

Toen de vrouw bij de tandarts aankwam kreeg ze te horen dat ze een nieuwe afspraak moest maken, omdat de tandarts zijn hele schema anders in de war zou raken. Ze baalde als een stekker maar ze had geen keus dus maakte ze een nieuwe afspraak en besloot daarna maar even te gaan winkelen (en had ze meer geld uitgegeven dan ze eigenlijk van plan was geweest). Ik had gelukkig geen strak schema deze ochtend en vermaakte me prima in de auto terwijl ik stond te wachten (zoals je leest😄) Af en toe keek ik even uit mijn raampje hoe het ervoor stond en voor ik het wist was de tijd voorbij en konden we weer ieder onze eigen weg gaan.