Be the light you want to see in the world

Wat ledlampjes ons te vertellen hebben ... 

Het leven verloopt in een golfbeweging met ups en downs. Het mooie van het leven is dat het licht altijd in ons blijft schijnen! En als we dat niet meer zo voelen, het geduldig blijft wachten tot het moment dat de deur weer open gezet wordt en er een klein lichtstraaltje naar binnen en buiten kan glippen om steeds groter te worden. Alles wat je aandacht geeft groeit. Ons licht wíl stralen!

Zodra het donker is gaan wij op zoek naar het licht, we hebben het licht (levensenergie) nodig om te kunnen leven. Door het licht verdwijnt de duisternis. Licht en duisternis bestaan naast elkaar. Duisternis heeft een functie, om te komen van bewustwording tot bewustzijn, om te groeien. 

Heb je er weleens bij stilgestaan dat de pikdonkere aarde van binnen leven in zich bergt? (Zaadje-plant.) Zo ook de donkere baarmoeder? (Zwangerschap.) En zie je dat leven naar het licht toe groeit. Duisternis hebben we ook nodig om ons lichaam en geest in de nacht tot rust te laten komen. Duisternis en zonsopgang is een prachtig samenspel (Yin Yang). Alles gebeurt op het juiste moment, wanneer het de bedoeling is. Door dit besef kan je misschien wat milder omgaan met tegenslagen. Mij geeft dit soort gedachten altijd kracht. 

 

 

 

 

Je kan pas zien wanneer er licht in je ogen valt