· 

De Corona spiraal

Wat het slakkenhuis te vertellen heeft ... 

Ik ben blij dat ik weer terug ben van 'weg' geweest. We hadden bijna allemaal Corona in ons gezin en zijn er allen flink ziek van geweest. Ik had een prachtig groot slakkenhuis gevonden dat me dagen lang aan lag te staren en dan vroeg ik me af  'wat heb je me te vertellen?' Het is een perfecte spiraalvorm, een vorm die ons naar binnen en naar buiten kan laten kijken. Ik moest de spiraal eerst naar binnen bewandelen, naar de kern en de essentie van het leven en naar de stilte waar ik alleen verbleef. Het was geen vraag of ik dat wilde, het gebeurde gewoon. In het donkerste gedeelte kwam ik een van mijn grootste angsten tegen en ik bleef verbazingwekkend rustig. Ik heb een stukje van mezelf gezien waarvan ik het bestaan niet kende. Ik gaf me over aan de realiteit van het leven op dat moment en we hadden er maar mee te dealen. Ik vroeg me hardop af in wat voor een slechte film we beland waren.

 

Later ging onze gezondheid langzaam ook weer bergopwaards gelukkig. Het leven werd weer lichter en de spiraal bracht me terug naar buiten. En sindsdien voel ik dat ik er weer ben. We mochten ook ervaren hoeveel lieve mensen er om ons heen staan die ons wilden helpen, ze zijn er gewoon wouw! Ik ben nog moe, want ik ben nog herstellende en ook moe van alles wat we meegemaakt hebben. Ik merk dat ik moe ben, omdat ik regelmatig drinken loop te morsen of me stoot, een teken dat ik er met mijn gedachten er nog niet altijd helemaal bij ben. Een hele kop thee ging over mijn bureau en dan loop ik weer te morsen op de trap, de grond. Het leven kan het ene moment pikdonker zijn en het andere moment ook opeens weer licht. De dualiteit in het leven laat ons ervaringen opdoen, zonder dualiteit heeft 'iets' en 'niets' geen betekenis. Het vermogen om jezelf fijn te voelen begint met energie hebben en het gevoel dat huist in je eigen lichaam en geest. Ik ben dankbaar dat mijn grootste angst niet werkelijkheid is geworden en voor de overweldigende liefde voor het leven dat ik voel. Het slakkenhuis ligt me aan te staren en ik heb antwoord gekregen op mijn vraag.

Reactie schrijven

Commentaren: 0