· 

Zijn hoogste lied zingen

Woorden kunnen klinken

Als muziek in mijn oren

Het raakt soms net die ene gevoelige snaar

Die een emotie oproept

Een warm gevoel 

 

Stemmen roepen hard, zacht

Of ze fluisteren

In de stilte gebeurt er van alles

Door letters die samen een woord vormen

Woorden die samen een zin vormen

Je bent zo vrij als een vogel

Om ermee te doen wat je wilt

 

Door de juiste formulering van woorden

Geschreven of uitgesproken

En de (klem)toon

Kunnen woorden klinken

Als muziek in mijn oren

Ik liep buiten door een park en op een bepaalde plek zitten altijd veel vogels, vooral ook mussen. Ik liep te luisteren naar hun prachtige oorverdovende gezang en gekwetter, echt het was een magisch moment! Het inspireerde mij tot het schrijven van dit gedicht, want ook verhalen, gedichten, mooie of lieve woorden kunnen klinken als muziek in mijn oren💖


Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Godart Bosmans (zaterdag, 15 mei 2021 12:47)

  Woorden
  die bekoorden
  klinkend als akkoorden

  een symphonie
  hier neergezet
  met letters van het alfabet