· 

Kleur van de dag

 

 

 Het was op een donderdag

waarop ik indigo kleurige bloemen zag

het was mijn tint van de dag

en ging ermee aan de slag

maakte een collage met deze kleur

het had invloed op mijn humeur

het deed mij wegdromen

en tot mooie inzichten komen

ik voelde me vrij

ik voelde me blij

deze kleur paste die dag precies bij mij

Leuk weetje.

Paars is een verzamelnaam die zich bevinden tussen alle kleuren rood en violet.

Kleur heeft invloed op je emoties en stemming. Zoals je wellicht weet staat rood voor kracht, is stimulerend staat voor passie en verlangens, levenslust, veerkracht, initiatief nemen. Krijgen we teveel rood dan worden we opgewonden (rode lingerie) of kwaad (de stier met de rode lap). Het is een signaalkleur (rood stoplicht, remlichten). Het heeft invloed op je boedsomloop.  

Indigo heeft een spirituele, rustige, wijsheid, toewiiding uitstraling. Staat voor het laten gebeuren, inzien van de eigen wegliefde voor schoonheid, hoger bewustzijn, tolerant, niet oordelen, niet verwikkeld raken, visie en inzicht. 

Violet staat voor zelfrealisatie, groei, perfectie, bewustzijn, verdieping, inspiratie, intuïtie, vertrouwen, onzelfzuchtig, heel makend, offerbereidheid. 

Wat is jouw kleur van deze dag? Kijk bijvoorbeeld naar een kledingstuk die je nu draagt, welke kleur overheerst?

Reactie schrijven

Commentaren: 0