Stromen

Regendruppels op de ruiten

waterverf aan de kwast

energie stroomt 

 binnen en buiten

 een kleurrijke dans

tussen parels van regen

regenboog siert hemel en papier

vrij bewegen

zoeken naar balans

 

 

Ik wilde dit gedichtje eindigen met de zin: alles is in balans. Dat zette me aan het denken, want is dat wel zo? Nee! Vaak streven we naar balans maar de perfecte balans bestaat niet heb ik eens ergens gelezen. Dat vond ik zo'n bevrijdende gedachte! Sterker nog het is een natuurlijk fenomeen dat we in disbalans leven. Als je hier meer over wilt lezen ga dan naar de webiste van Jitske Dijkstra die hier een prachtig stukje over geschreven heeft.  Ze eindigd haar verhaal dan ook mooi met 'Net zoals de afwisseling van de seizoenen en de afwisseling van dag en nacht elkaar in balans houden, zo houdt de afwisseling van alle gebeurtenissen jou en jouw leven in balans.' (Aha dus toch 😉)